Dolar 34,2634
Euro 37,0816
Altın 2.997,13
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Audi Brüksel Fabrikası’nda İş Bırakma Eylemi ve Protestolar

Audi Brüksel Fabrikası’nda iş bırakma eylemleri ve protestolar, işçi hakları, çalışma koşulları ve sektördeki değişim talepleri üzerine yoğunlaşan bir toplumsal hareketi temsil ediyor. Bu olayların arka planını ve etkilerini keşfedin.

Audi Brüksel Fabrikası’nda İş Bırakma Eylemi ve Protestolar
10 Eylül 2024 13:00

Audi Brüksel Fabrikası’nda İş Bırakma Eylemi

Audi Brüksel Fabrikası'nda İş Bırakma Eylemi

Brüksel’de bulunan Audi fabrikasında çalışanlar, üretim bandından çıkan yeni otomobillerin anahtarlarına el koyarak iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Audi’nin sahibi olan Volkswagen Grubu, Brüksel fabrikasına üretim için herhangi bir model tahsis etmediği için ortaya çıkan sorunlar devam ediyor.

Audi Brüksel Fabrikası'nda İş Bırakma Eylemi ve Protestolar

Fabrika yönetimi ile sendika temsilcileri arasında yapılan görüşmelerde bir uzlaşı sağlanamaması sonucu, çalışanlar iş yerinin önüne gelmelerine rağmen işbaşı yapmamayı tercih etti. Audi Brüksel’deki işçiler, üretimi tamamlanmış 300 otomobilin anahtarlarını da alarak durumu protesto etti.

FABRİKA KAPALI KALMAYA DEVAM EDECEK

Yönetim, işçilerin üretime normal bir şekilde devam etmemesi ve el konulan araba anahtarlarını iade etmemesi durumunda fabrikanın kapalı kalmaya devam edeceğini bildirdi. Bu süreçte çalışanlara ödeme yapılmayacağı da vurgulandı. Öte yandan, fabrika önünde toplanan yaklaşık 150 işçi, yönetimi protesto etti.

NE OLMUŞTU

Alman otomobil üreticisi Volkswagen Grubu’na ait Audi markası, Temmuz ayında lüks elektrikli otomobil modeli Q8’in üretildiği ve yaklaşık 3 bin kişinin çalıştığı Brüksel fabrikasında talebin düşmesi nedeniyle yeniden yapılanma sürecine gireceğini açıklamıştı. Bu süreçte, söz konusu modellerin üretimine Meksika’da devam edileceği belirtildi. Audi yönetimi, bu hafta Volkswagen Grubu tarafından Brüksel fabrikasına üretim için hiçbir model tahsis edilmediğini duyurmuştu. Bu durum, fabrika çalışanları ve sendikalar arasında huzursuzluk yaratmıştı.

Brüksel’deki Audi çalışanları, yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla 16 Eylül’de bir protesto düzenleyeceklerini de açıkladı.

Muhammet Karal
Editör