Dolar 34,2617
Euro 37,0456
Altın 3.013,19
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

BMW ve Mercedes’in Çin Pazarındaki Satış Düşüşü

BMW ve Mercedes, Çin pazarında karşılaştıkları zorluklarla satışlarında önemli bir düşüş yaşıyor. Bu makalede, markaların stratejilerini, rekabet koşullarını ve pazar dinamiklerini derinlemesine inceleyerek, düşüşün nedenlerini keşfedeceksiniz.

BMW ve Mercedes’in Çin Pazarındaki Satış Düşüşü
13 Ekim 2024 10:30

BMW ve Mercedes’in Çin Pazarındaki Zorlukları

BMW ve Mercedes'in Çin Pazarındaki Zorlukları

Haber Merkezi – BMW, Çin’deki satışlarında son dört yılın en büyük düşüşünü kaydetti. Şirketin satışları, bir önceki yıla göre %30 oranında azalmış durumda. Bu düşüşün arkasında, Çinli tüketicilerin S-Class ve Maybach gibi lüks modellere olan ilgisinin azalması yatıyor. Öte yandan, Mercedes-Benz’in satışları da %13 oranında gerileyerek dikkat çekti.

Mercedes-Benz’in açıkladığı verilere göre, batarya elektrikli araç (BEV) teslimatları, %31 oranında azalarak 42 bin 500 üniteye geriledi. Bu düşüş, yalnızca Çin’deki ekonomik durgunluktan değil, aynı zamanda Avrupa’da yetersiz şarj altyapısının neden olduğu elektrikli araçlara olan ilginin azalmasından kaynaklanıyor.

Mercedes-Benz, BEV teslimatlarındaki bu düşüşe rağmen, plug-in hibrit araç satışlarında %10’luk bir artış kaydetti. Bu artışın ardında, özellikle ABD pazarındaki güçlü talebin olduğu belirtiliyor.

TAHMİNLER DÜŞTÜ

Hem BMW hem de Mercedes, Çin pazarındaki durgunluk nedeniyle yıllık satış tahminlerini Eylül ayında revize etmek zorunda kaldılar. BMW, ayrıca Continental tarafından sağlanan bir fren sistemindeki sorunların da satışları olumsuz etkilediğini ifade etti.

Avrupa Birliği’nin Çin menşeli elektrikli araçlara uyguladığı yüksek tarifeler, Alman otomobil üreticileri arasında endişelere yol açtı. Kârlarının yaklaşık üçte birini Çin pazarından elde eden BMW ve Mercedes gibi firmalar, bu durumun ilerleyen dönemde satışlarını daha da olumsuz etkileyebileceğinden kaygılılar.

Alman otomotiv sektörü, sadece yüksek üretim maliyetleri ile değil, aynı zamanda elektrikli araçlara geçiş sürecinin yönetilmesi, düşen talepler ve Çin’den gelen artan rekabetle de başa çıkmak zorunda kalıyor. Bu zorluklar, son olarak Volkswagen’in Almanya’daki fabrikalarını kapatmayı düşünmesiyle daha da görünür hale geldi.