Dolar 34,2589
Euro 37,0868
Altın 3.004,07
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Brüksel’deki Audi Fabrikasında İş Bırakma Eylemi

Brüksel’deki Audi fabrikasında iş bırakma eylemi, çalışanların hakları için düzenlenen protestolarla gündeme geldi. Eylemin sebepleri, talepler ve sonuçları hakkında detaylı bilgi edinin.

Brüksel’deki Audi Fabrikasında İş Bırakma Eylemi
7 Eylül 2024 10:00

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Audi fabrikasında çalışanlar, beklenmedik bir eylemle dikkatleri üzerine çekti. Çalışanlar, üretim bandından çıkan yeni araçların anahtarlarına el koyarak iş bırakma eylemi gerçekleştirdiler. Bu durum, hem yerel hem de uluslararası basında geniş bir yankı buldu.

Belçika basınında yer alan haberlere göre, Audi’nin Brüksel fabrikasının yönetimi ile tesiste çalışanları temsil eden sendika üyeleri, sabah saatlerinde bir araya gelerek durumu değerlendirdiler. Bu görüşmede, Audi’nin bağlı olduğu Volkswagen Grubu’nun Brüksel’deki fabrikaya üretim için hiçbir model tahsis etmemesi nedeniyle ortaya çıkan sorunlar masaya yatırıldı. Çalışanların bu belirsizlik karşısında neler yapabileceği tartışıldı.

Çalışanlar Anahtarlara El Koydu

Görüşmeler sonucunda bir uzlaşı sağlanamaması nedeniyle fabrika çalışanları, iş yeri önüne kadar gelmelerine rağmen işbaşı yapmadılar. Audi Brüksel’deki işçiler, üretimi tamamlanmış 300 otomobilin anahtarlarına da el koyarak durumu protesto ettiler. Bu eylem, işçilerin taleplerinin karşılanmadığını ve iş koşullarındaki belirsizliklerin kendilerini nasıl etkilediğini gözler önüne serdi.

Alman otomobil üreticisi Volkswagen Grubu’na ait olan Audi markası, temmuz ayında lüks segment elektrikli otomobil modeli Q8’in üretildiği ve yaklaşık 3 bin kişinin çalıştığı Brüksel fabrikasında talebin düşmesi nedeniyle yeniden yapılanmaya gideceğini açıklamıştı. Söz konusu modellerin üretimine Meksika’da devam edileceği belirtilmişti. Audi yönetimi, bu hafta içerisinde Volkswagen Grubu tarafından Brüksel’deki fabrikaya üretim için hiçbir model tahsis edilmediğini de vurgulamıştı. Bu durum, fabrika çalışanları ve sendikalar arasında büyük bir rahatsızlık yaratmıştı.

Brüksel'deki Audi Fabrikasında İş Bırakma Eylemi

Öte yandan, Audi Brüksel çalışanları, yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla 16 Eylül’de Brüksel’de bir protesto düzenlemeyi planlıyor. Bu protesto, işçilerin haklarını savunma ve iş yükümlülüklerini yerine getirme konusundaki kararlılıklarını göstermek için önemli bir fırsat olarak değerlendiriliyor.