Dolar 34,2617
Euro 37,0456
Altın 3.013,19
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

BYD ve Huawei’den Otonom Sürüş Teknolojisi İçin Stratejik Ortaklık

BYD ve Huawei, otonom sürüş teknolojisinde devrim yaratmak için stratejik bir ortaklık kurdu. Bu işbirliği, geleceğin ulaşım sistemlerini şekillendirecek yenilikçi çözümler sunmayı hedefliyor. Detaylar için makalemizi okuyun.

BYD ve Huawei’den Otonom Sürüş Teknolojisi İçin Stratejik Ortaklık
29 Ağustos 2024 09:30

BYD ve Huawei’den Stratejik Ortaklık

BYD ve Huawei'den Stratejik Ortaklık

Çin’in önde gelen elektrikli araç üreticisi BYD’nin alt markası Fang Cheng Bao, teknoloji alanında dev bir isim olan Huawei ile önemli bir stratejik ortaklık kurdu. Bu iş birliği, özellikle otonom sürüş teknolojilerinin otomotiv sektörüne entegrasyonu açısından büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.

Huawei’nin geliştirdiği ileri düzey sürücü destek sistemleri, Fang Cheng Bao araçlarına entegre edilerek sürüş deneyimini daha güvenli ve akıllı hale getirecek. Shenzhen’de gerçekleştirilen bu önemli anlaşma çerçevesinde, Fang Cheng Bao ve Huawei, akıllı sürüş alanında derinlemesine araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) çalışmaları yürüteceklerini duyurdular.

İlk Model Yolda

Fang Cheng Bao’nun Huawei’nin akıllı sürüş sistemini kullanacak ilk modeli, yakında piyasaya sürülmesi planlanan Bao 8 off-road SUV olacak. Bu model, Huawei’nin nisan ayında tanıttığı Qiankun ADS 3.0 sistemi ile donatılacak. Söz konusu sistem, şehir içi otonom sürüş (Navigate on Autopilot) gibi gelişmiş akıllı sürüş özelliklerini içermektedir.

Öte yandan, BYD, kârlılığını artırmak amacıyla premium markaları olan Denza, Fang Cheng Bao ve Yangwang’ın satışlarını artırmayı hedefliyor. Bu üç marka, şu anda BYD’nin toplam satışlarının yalnızca %5’ini oluşturmakta.