Dolar 34,2617
Euro 37,0456
Altın 3.013,19
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Dacia’nın Yeni SUV Modeli Bigster ve Yenilenen Duster Tanıtıldı

Dacia, yeni SUV modeli Bigster ve yenilenen Duster’ı tanıttı. Gelişmiş tasarımı, yenilikçi teknolojileri ve uygun fiyatlarıyla dikkat çeken bu modeller, SUV segmentinde yeni bir soluk getiriyor. Keşfetmek için hemen göz atın!

Dacia’nın Yeni SUV Modeli Bigster ve Yenilenen Duster Tanıtıldı
11 Ekim 2024 10:30

Dacia’nın Yeni SUV Modeli Bigster ve Yenilenen Duster

Dacia'nın Yeni SUV Modeli Bigster ve Yenilenen Duster

Dacia, 2024 yılının ikinci çeyreğinde piyasaya süreceği yenilenen Duster modelinin yanı sıra, büyük bir heyecanla beklenen SUV modeli Bigster’ı da resmi olarak tanıttı. Üçüncü nesil Duster ve Bigster, Renault-Nissan’ın CMF-B mimarisi üzerine inşa edilecek. Bigster, 2025 yılının ikinci çeyreğinde piyasaya sürüldüğünde, Avrupa’nın en büyük segmenti olan ana akım kompakt SUV modelleriyle kıyasıya bir rekabete girecek.

Dacia'nın Yeni SUV Modeli Bigster ve Yenilenen Duster Tanıtıldı

Dacia’nın amiral gemisi konumunda olacak Bigster, Toyota RAV4, Ford Kuga ve Honda CR-V gibi tanınmış ve çok satan modellerle doğrudan rekabet edecektir. Duster ve Bigster SUV modelleri, Dacia’nın Romanya’daki ana fabrikasında üretilecek. Bu tesis, şu anda günde 1.200 adet otomobil üretme kapasitesine sahiptir.

Dacia'nın Yeni SUV Modeli Bigster ve Yenilenen Duster Tanıtıldı

DACIA BIGSTER TANITILDI

Bigster, görüntü açısından markanın en popüler modellerinden biri olan Duster’ı andırmakla birlikte, boyut olarak ondan daha büyük bir yapıya sahip. Dacia Bigster, 4 farklı motor seçeneğiyle satışa sunulacak. Motor seçenekleri ise şu şekildedir:

  • 1,2 litrelik motora sahip ve 140 beygir gücü üreten yarı hibrit TCe
  • ECO-G 140 ismi verilen, hem LPG hem de yarı hibrit kuruluma sahip 1,2 litrelik motor
  • Dört silindirli motor ile elektrikli motoru harmanlayan, 107 beygir gücü üreten model
  • En üst seviye TCe 130 4×4, önden çekişli olan diğer üç modelin aksine dört tekerlekten güç alıyor ve 1,2 litrelik motor kullanıyor

İç mekana baktığımızda, daha alt seviye donanımlarda 7 inçlik, üst seviyelerde ise 10 inçlik gösterge paneli bulunmaktadır. Ayrıca, ortada yer alan bilgi-eğlence ekranı standart olarak 10,1 inç boyutuyla geliyor. Dacia Bigster’ın 667 litre bagaj hacmi, geniş boyutlarıyla kalabalık aileler için oldukça uygun bir seçenek sunuyor. Ancak, Bigster’ın satış fiyatı henüz kesinleşmemiştir.

Dacia'nın Yeni SUV Modeli Bigster ve Yenilenen Duster Tanıtıldı