Dolar 34,2617
Euro 37,0456
Altın 3.013,19
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Elektrikli Araç Talebindeki Düşüş ve Fiat’ın Üretim Duraklatması

Elektrikli araç talebindeki düşüş, Fiat’ın üretim duraklatması ile birleşiyor. Bu durumun ardındaki nedenler, piyasa dinamikleri ve gelecekteki etkileri hakkında bilgi edinin.

Elektrikli Araç Talebindeki Düşüş ve Fiat’ın Üretim Duraklatması
25 Eylül 2024 15:00

Elektrikli Araç Talebindeki Düşüş

Elektrikli Araç Talebindeki Düşüş

Avrupa ve dünya genelinde yavaşlayan elektrikli araç talebi, otomobil üreticilerini gelecek stratejilerini gözden geçirmeye zorluyor. Son yıllarda artan elektrikli araç ilgisi, artık yerini azalan talebe bırakmış durumda. Bu durum, birçok markanın yatırımlarını içten yanmalı motorlara yönlendirme kararlarını gündeme getirmiştir.

FIAT’IN ÜRETİM DURAKLATMASI

Son günlerde Fiat, elektrikli şehir otomobili 500e’nin üretimini düşük talep nedeniyle duraklatma kararı aldı. Stellantis, İtalya’nın Torino kentindeki Mirafiori tesisinde bulunan 500e üretim hattının, 13 Eylül’den itibaren dört hafta boyunca faaliyet göstermeyeceğini duyurdu. Bu durum, 2007 yılından bu yana ilk kez Avrupa’da yeni Fiat 500 modelinin üretilmeyeceği anlamına geliyor.

Fiat, elektrikli araçlara yönelik beklenen talebin çok altında kalması nedeniyle stratejisini değiştirmek zorunda kalan tek otomobil üreticisi değil. Diğer büyük markalar da benzer adımlar atmakta:

  • Toyota
  • Volvo
  • General Motors (GM)
  • Ford
  • Mercedes-Benz

Bu üreticiler, tamamen elektrikli modellere geçiş planlarını ertelediklerini ve hibrit araçlara daha fazla ağırlık verme kararı aldıklarını açıkladılar. Bu değişim, otomotiv endüstrisinde önemli bir dönüşüm sürecinin yaşandığını gösteriyor.