Dolar 34,2764
Euro 37,0675
Altın 2.999,82
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Ferrari’nin Elektrikli Otomobil Stratejisi

Ferrari’nin elektrikli otomobil stratejisi, performans ve sürdürülebilirliği bir araya getiriyor. Bu makalede, Ferrari’nin gelecekteki elektrikli modelleri, teknolojik yenilikleri ve markanın çevre dostu hedefleri hakkında detaylı bilgiler bulabilirsiniz.

Ferrari’nin Elektrikli Otomobil Stratejisi
9 Eylül 2024 12:00

Ferrari’nin Elektrikli Otomobil Hamlesi

Ferrari'nin Elektrikli Otomobil Hamlesi

Birçok otomotiv markası, elektrikli araç pazarında rekabet etmek için birbirleriyle kıyasıya yarışırken, İtalyan lüks otomobil üreticisi Ferrari de bu gelişmeleri dikkatle izliyor. Ferrari CEO’su Benedetto Vigna, markanın tamamen elektrikli ilk modelinin 2025 yılında tanıtılacağını ve 2026’da piyasaya sürüleceğini duyurdu.

Ferrari'nin Elektrikli Otomobil Stratejisi

TEST EDİLİRKEN GÖRÜNTÜLENDİ

İtalya’nın Maranello şehrinden gelen görüntüler, yeni elektrikli aracın erken prototip aşamasına dair bir önizleme sunuyor. Araç, bir coupe crossover modelinin büyük bir spor hatchback versiyonuna dönüştürülmüş gibi görünüyor. Vigna, elektrikli araç prototipinin birkaç bin kilometre test sürüşünden geçtiğini belirtti.

Ferrari'nin Elektrikli Otomobil Stratejisi

CEO, elektrikli aracın satış fiyatının 500 bin dolar olacağına dair çıkan iddiaları yalanlayarak, bu durumu “sürpriz” olarak nitelendirdi. Ferrari, Maranello’da elektrikli otomobiller için özel bir üretim tesisi inşa etmeyi planlıyor. Yeni tesis, Ferrari’nin toplam teorik üretim kapasitesini yılda yaklaşık 20 bin araca yükseltecek.

Ferrari'nin Elektrikli Otomobil Stratejisi

Şirket, elektrikli otomobil üretiminde atılım yapmak için kuzey İtalya’daki merkezi Maranello’da yeni bir bina için yaklaşık 200 milyon euro yatırım yaptı. Ancak, batarya teknolojisinin sınırlı olmasından ve uzun şarj sürelerinden endişe duyan Ferrari, üreteceği ilk elektrikli model hakkında henüz çok fazla detay paylaşmadı.

Muhammet Karal
Editör

Ferrari'nin Elektrikli Otomobil Stratejisi