Dolar 34,2857
Euro 37,2214
Altın 3.008,58
BİST 8.794,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Cts 21°C
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 18°C

Ford CEO’su Jim Farley’den Çinli Elektrikli Araç Üreticilerine Dikkat Çeken Açıklamalar

Ford CEO’su Jim Farley, Çinli elektrikli araç üreticilerinin sektördeki etkisi ve rekabet avantajları hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Elektrikli araç pazarındaki gelişmeleri ve Ford’un stratejilerini keşfedin.

Ford CEO’su Jim Farley’den Çinli Elektrikli Araç Üreticilerine Dikkat Çeken Açıklamalar
25 Ekim 2024 12:30

Ford CEO’su Jim Farley’den Çarpıcı Açıklamalar

Ford CEO'su Jim Farley'den Çarpıcı Açıklamalar

Ford Motor Company CEO’su Jim Farley, “The Fully Charged Podcast” programında yaptığı açıklamalarda, son altı ay boyunca Xiaomi’nin ilk elektrikli aracı olan Speed Ultra 7’yi kullandığını ve bu araçtan oldukça etkilendiğini belirtti. Farley, Xiaomi’nin araç kalitesinin yanı sıra, marka gücünün de dikkat çekici olduğunu ifade ederek, bu araca olan hayranlığını dile getirdi.

Farley, Xiaomi’nin her ay 10.000 ila 20.000 adet satış yaparak, altı ay içinde tüm üretim kapasitesini tüketeceğini vurgulayarak, şirketin otomotiv sektöründeki hızlı yükselişine dikkat çekti.

FORD STRATEJİ DEĞİŞTİRİYOR

Farley, Çinli elektrikli araç üreticileriyle olan rekabeti artırmak için Ford’un stratejisinde önemli değişiklikler yaptığını açıkladı. Şirket, düşük maliyetli elektrikli araç platformları geliştirmeye odaklanırken, daha pahalı pillere ihtiyaç duyan büyük araçlardan uzaklaşma kararı aldı. Ayrıca, Ford’un ağustos ayında üç sıralı elektrikli SUV projelerini iptal ettiği ve bir sonraki elektrikli pikap kamyonetin üretimini ertelediği bilgisi de dikkat çekti.

Farley, özellikle elektrikli araçların maliyetinin büyük bir kısmını oluşturan piller konusunda, Çinli otomobil üreticileriyle iş birliğine açık olduklarını sözlerine ekledi.

ÇİNLİLER GÜÇ MERKEZİ OLACAK

Ford CEO’su, 2023 yılında Morgan Stanley tarafından düzenlenen bir etkinlikte, Çin’in ABD otomobil endüstrisi için en büyük tehdit olduğunu ifade etmişti. Farley, “Asıl rakipimizin GM veya Toyota değil, Çinliler olduğunu düşünüyoruz,” diyerek, “Çinliler güç merkezi olacak” şeklinde konuştu. Bu açıklamalar, otomotiv endüstrisindeki rekabetin geleceği hakkında önemli ipuçları sunuyor.