Dolar 34,2544
Euro 37,1000
Altın 3.014,95
BİST 8.858,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Geely’nin Avrupa’daki Hedefleri ve Üretim Planları

Geely’nin Avrupa’daki hedefleri ve üretim planları, otomotiv sektöründeki stratejik büyüme adımlarını ortaya koyuyor. Yenilikçi teknolojiler, sürdürülebilirlik ve pazar dinamikleriyle Geely’nin geleceğe dair vizyonunu keşfedin.

Geely’nin Avrupa’daki Hedefleri ve Üretim Planları
15 Eylül 2024 18:00

Geely’nin Avrupa’daki Yeni Hedefleri

Geely'nin Avrupa'daki Yeni Hedefleri

Haber Merkezi – Satış açısından Çin’in en büyük ikinci otomobil üreticisi olan Geely, 2023 yılında 2022’ye göre %18 artış göstererek toplamda 1,69 milyon araç sattığını duyurdu. 2024 yılının ilk çeyreğinde dünya genelinde 730 bin araç satan Geely Group, şu anda Avrupa Birliği’nin Çinli otomobil üreticilerine uyguladığı ek vergileri aşmanın yollarını arıyor.

GEELY, AVRUPA’DA FABRİKA AÇMAK İSTİYOR

Geely, Avrupa’da üretim yapmak amacıyla kendisine uygun bir yer arayışına girdi. Geely Otomotiv Grubu’nun yöneticisi Li Chuanhai, şu an için kesin bir durum olmadığını belirtirken, Geely markasının Avrupa’da yerel üretime sıcak baktığını ifade etti. Söylentilere göre, Geely şu anda Polonya hükümeti ile görüşmeler yürütüyor. Ancak Polonya’nın Geely ile ilgili “bizim için ideal ortak değil” şeklinde bir açıklama yaptığı da medyada yer aldı.

Geely, uzun bir süredir Avrupa pazarına açılarak satışlarını artırmanın peşinde. BYD’nin ardından Çin’in en büyük otomobil markası olan Geely, henüz Avrupa pazarına adım atabilmiş değil. Volvo ve Polestar’ın ana markası olan Geely, Avrupa Birliği Komisyonu ile iş birliği yaparak gerekli belgeleri teslim ettiğinde daha az ek vergi ödemeye hak kazanmıştı. Ancak, şirket Avrupa’ya soktuğu modeller için toplamda %28,8 oranında bir vergi ödemek durumunda kalıyor.