Dolar 34,2764
Euro 37,0675
Altın 2.999,82
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

General Motors, Elektrikli Araç Bataryası İçin 625 Milyon Dolar Yatırım Yapacak

General Motors, elektrikli araç bataryası üretimini artırmak ve sürdürülebilir enerji çözümlerine yönelik hedeflerini desteklemek amacıyla 625 milyon dolar yatırım yapacağını duyurdu. Bu adım, geleceğin otomotiv pazarında rekabet gücünü artırmayı hedefliyor.

General Motors, Elektrikli Araç Bataryası İçin 625 Milyon Dolar Yatırım Yapacak
17 Ekim 2024 12:30

General Motors, Elektrikli Araç Bataryası İçin Yatırım Yapıyor

General Motors, Elektrikli Araç Bataryası İçin Yatırım Yapıyor

ABD’nin Detroit kentinde merkezlenen ünlü otomotiv üreticisi General Motors (GM), elektrikli araç bataryası üretimi için önemli bir yatırım gerçekleştireceğini duyurdu. Şirket, ABD topraklarında elektrikli araç bataryalarında kullanılan ham maddeleri çıkarmak amacıyla 625 milyon dolar tutarında bir yatırım yapmayı planlıyor.

Kanada merkezli madencilik şirketi Lithium Americas tarafından yapılan açıklamada, GM ile Nevada eyaletinde bulunan Thacker Pass lityum madeninin finansmanı, geliştirilmesi, inşası ve işletilmesi amacıyla yeni bir ortak girişim oluşturulmasına yönelik bir yatırım anlaşmasına varıldığı belirtildi. Bu bağlamda, GM’nin ortak girişime 625 milyon dolar nakit ve kredi sağlayacağı ifade edildi. Anlaşmanın, Thacker Pass’ın kritik mineraller için yerel bir tedarik zinciri oluşturma açısından taşıdığı stratejik öneme vurgu yapıldığı kaydedildi.

Yapılan anlaşmanın şartları çerçevesinde, Lithium Americas’ın Thacker Pass’taki hisselerinin %62’sine sahip olacağı ve madeni, iki şirket adına yöneteceği belirtilirken, GM’nin de %38’lik bir hisseye sahip olacağı aktarıldı.

AMAÇ: ÇİN’E BAĞIMLILIĞI AZALTMAK

ABD’de otomobil üreticileri, elektrikli ve hibrit araç üretimlerine hız kazandırırken, aynı zamanda batarya ham maddeleri konusunda Çin’e olan bağımlılığı azaltmak için çeşitli stratejiler geliştirmeye çalışıyor. Ülkede elektrikli araçlar için federal teşviklerden yararlanmak isteyen firmaların, belirli oranlarda kritik mineralleri ABD’den temin etmesi gerekiyor. Bu durum, hem yerel ekonomiyi destekleme hem de ulusal güvenliği artırma açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.