Dolar 34,2764
Euro 37,0675
Altın 2.999,82
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Leapmotor, Avrupa Pazarına B10 Crossover Modeli ile Giriş Yapıyor

Leapmotor, Avrupa pazarında B10 crossover modeli ile dikkat çekiyor. Yenilikçi tasarımı ve güçlü performansı ile bu araç, elektrikli otomobil tutkunlarının ilgisini çekecek. Detaylar için makalemizi okuyun!

Leapmotor, Avrupa Pazarına B10 Crossover Modeli ile Giriş Yapıyor
15 Ekim 2024 11:00

Çin merkezli elektrikli araç üreticisi Leapmotor, küresel genişleme stratejisi çerçevesinde büyük bir adım atarak ilk crossover modeli B10’u Avrupa pazarına tanıttı. B10, Renault 4, Jeep Avenger ve Mini Aceman gibi güçlü rakiplerin bulunduğu oldukça rekabetçi bir segmentte yer alıyor.

Leapmotor, Avrupa Pazarına B10 Crossover Modeli ile Giriş Yapıyor

B10, Leapmotor’un geliştirdiği Leap 3.5 mimarisi üzerine inşa edilmiştir ve birçok gelişmiş teknolojiyle donatılmıştır. Bu yenilikçi model, kullanıcı deneyimini artırmak amacıyla:

  • Birçok aktif güvenlik teknolojisi
  • Özelleştirilebilir sürücü ekranı
  • Gelişmiş “akıllı sürüş yetenekleri”

Henüz pil kapasitesi ve güç değerleri resmi olarak açıklanmamış olsa da, B10’un daha büyük versiyonu olan C10’un özelliklerini yansıtması bekleniyor. C10, arkaya monte edilmiş 215 beygir gücünde bir elektrik motoruna ve 69,9 kWh kapasiteli bir bataryaya sahip. Bu da araca, tam şarjla 422 kilometreye kadar menzil sunuyor.

İlk Küresel B Serisi Modeli

Leapmotor, B10’un, şirketin küresel pazarlara yönelik olarak özel olarak tasarladığı B-Serisi modellerinin ilk örneği olduğunu duyurdu. Leapmotor’un kurucusu ve CEO’su Zhu Jiangming, B10’un “üstün performans ve akıllı bağlantı sunmanın yanı sıra, elektrikli bir geleceği dünya çapındaki tüketiciler için erişilebilir hale getirerek vizyonlarını somutlaştırdığını” vurguladı.

Şirket, Avrupa pazarında halihazırda C10 SUV, daha büyük C16 SUV ve T03 şehir otomobilini satışa sunmuş durumda. C10 ve T03, İngiltere’de sırasıyla 36.500 ve 15.995 sterlinden başlayan fiyatlarla alıcı buluyor. Özellikle T03, İngiltere’deki en uygun fiyatlı elektrikli otomobiller arasında dikkat çekiyor.

Leapmotor, Avrupa Pazarına B10 Crossover Modeli ile Giriş Yapıyor

B10’un gelecek yıl İngiltere pazarına girmesi bekleniyor ve fiyatının 30.000 sterlinin altında başlaması öngörülüyor. Bu strateji, B10’u rekabetçi bir fiyatla pazara sunarak daha geniş bir kitleye ulaşmayı hedeflediklerini gösteriyor.