Dolar 34,2617
Euro 37,0456
Altın 3.013,19
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Mercedes-Benz S-Serisi Üretiminde Yavaşlama Kararı

Mercedes-Benz, S-Serisi üretiminde yavaşlama kararı alarak, otomotiv endüstrisindeki değişen taleplere yanıt veriyor. Bu önemli gelişmenin arka planı ve olası etkileri üzerine detaylı bir inceleme.

Mercedes-Benz S-Serisi Üretiminde Yavaşlama Kararı
27 Ağustos 2024 23:14

Alman otomotiv devlerinden Mercedes-Benz, lüks sedan modeli S-Serisi’nin üretiminde önemli bir değişikliğe gitme kararı aldı. Şirket, S-Serisi için beklenen talebi karşılayamadığı gerekçesiyle üretimi yavaşlatma yoluna gitti. Lüks segmentteki genel bir duraksama ve elektrikli araçlara geçiş trendinin etkisi, S-Serisi’nin satışlarını olumsuz yönde etkiledi.

Mercedes-Benz S-Serisi Üretiminde Yavaşlama Kararı

Mercedes-Benz’in Sindelfingen kentindeki Factory 56 tesisinde üretilen S-Serisi, artık yalnızca tek vardiya ile üretilecek. Bu değişiklikle birlikte, tesisin dördüncü çeyrekte üretim sürecinin tek vardiyaya dönüştürülmesi planlanıyor. Ayrıca, çalışanların bir kısmının tesisin diğer üretim alanlarında görevlendirilmesi de göz önünde bulunduruluyor.

Tüm Modellerde Talep Düşüşü Gözlemleniyor

Mercedes-Benz’in amiral gemisi olan S-Serisi’nin yanı sıra, markanın diğer lüks modellerinde de benzer bir talep düşüşü yaşanmakta. Özellikle S-Serisi, EQS, EQS SUV ve GLS aileleri, yılın ilk yarısında toplamda sadece 33 bin 400 adetlik bir satış gerçekleştirebildi. Bu rakam, yılın ilk yarısı itibarıyla toplam bir düşüşü neredeyse %25 oranında ortaya koyuyor.