Dolar 34,2613
Euro 37,0549
Altın 3.012,23
BİST 8.779,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Mercedes’ten Otonom Sürüşte Yeni Dönem: Drive Pilot Teknolojisi

Mercedes, otonom sürüşte yeni bir dönemi başlatan Drive Pilot teknolojisi ile sürücülere güvenli ve konforlu bir deneyim sunuyor. Geleceğin sürüş deneyimini keşfedin ve yenilikçi özelliklerle tanışın.

Mercedes’ten Otonom Sürüşte Yeni Dönem: Drive Pilot Teknolojisi
24 Eylül 2024 09:30

Mercedes’ten Otonom Sürüşte Yeni Bir Dönem

Mercedes'ten Otonom Sürüşte Yeni Bir Dönem

Mercedes-Benz, “Drive Pilot” adını verdiği “Seviye 3” otonom sürüş teknolojisinde önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Şirket, bu yeni teknolojiyi Almanya’nın otoyollarında daha yüksek hızlarda kullanıma sunmayı hedefliyor.

2025’TE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Belirli koşullar altında, otomatik sürüş sistemiyle donatılmış araçların otoyollarda saatte 95 kilometre hıza kadar öndeki bir aracı takip edebileceği belirtiliyor. Mercedes, sistemin 2024 yılının sonunda Almanya Federal Motorlu Taşımacılık Kurumu (KBA) tarafından onaylanmasını ve satışların 2025 yılı başında başlamasını bekliyor.

Ayrıca, Mercedes-Benz’in bu sistemi, saatte 130 kilometreye kadar daha yüksek hızlarda sunabilmek için çalışmalarını sürdürdüğü ifade ediliyor. “Drive Pilot” sisteminin fiyatı ise mevcut haliyle değişmeyecek; KDV dahil 5 bin 950 euro’dan başlayacak. Halihazırda “Drive Pilot” ile donatılmış olan araçların da ücretsiz olarak güncellenebileceği bilgisi verildi.

Mercedes-Benz’in “Drive Pilot” ile donatılmış araçlarında, sistemin kullanılabileceği maksimum hız şu anda saatte 60 kilometre ile sınırlandırılmıştı. KBA’nın onay vermesi halinde, Mercedes-Benz, Almanya’da daha yüksek hızlar için onay alarak, Seviye 3 kısmi otonom otomobil satabilen ilk şirket olmayı hedefliyor.

Öte yandan, şirketin Münih merkezli rakibi BMW de benzer bir çalışmayı yürütüyor. BMW, sürücünün otoyolda saatte 60 kilometreye kadar hızda sorumluluğu araca devretmesine olanak tanıyan bir sürücü asistanı sunmaktadır.