Dolar 34,2634
Euro 37,0816
Altın 2.997,13
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Tesla Cybertruck’ın Başarısı ve Yükselişi

Tesla Cybertruck’ın başarısı ve yükselişi, yenilikçi tasarımı, yüksek performansı ve çevre dostu özellikleriyle otomotiv dünyasında nasıl bir devrim yarattığını keşfedin. Geleceğin aracı olarak Cybertruck’ın etkilerini ve popülaritesini inceleyin.

Tesla Cybertruck’ın Başarısı ve Yükselişi
24 Eylül 2024 10:30

Tesla Cybertruck’ın Yükselişi

Tesla’nın yeni elektrikli otomobil modeli Cybertruck, özellikle dikkat çekici ve sıra dışı tasarımıyla otomobil dünyasında büyük bir etki yarattı. Çelik ağırlıklı yapısı ile öne çıkan bu araç, güçlü bir sağlamlık hissi sunuyor ve bu nedenle birçok otomobilseverin ilgisini çekmeyi başardı. Cybertruck’ın ilk teslimatları ise geçtiğimiz aylarda gerçekleştirildi.

Satış Başarısı

Cybertruck, satış rakamlarıyla Tesla’nın yüzünü güldürmekte. S&P Global Mobility‘nin verilerine göre, bu yenilikçi araç, temmuz ayında ABD pazarında diğer elektrikli kamyonetlerin neredeyse toplamı kadar satış gerçekleştirdi. Ford F-150 Lightning, Rivian R1T, Chevy Silverado EV ve Hummer EV gibi güçlü rakipleri temmuz ayında toplamda 5 bin 546 adet satış yaparken, Cybertruck tek başına 5 bin 175 adet satmayı başardı.

Talep ve Fiyat Artışı

Talep ve Fiyat Artışı

Tesla, şimdiye kadar 2 milyon ön sipariş alan Cybertruck’ın teslimatlarını tamamlamak için yoğun çalışmalarına devam ediyor. Şirket, Cybertruck’ın fiyatını birkaç kez artırarak 100 bin dolara kadar çıkardı. Ancak buna rağmen, talep artmaya devam ediyor ve bu durum Tesla’nın geleceği için oldukça umut verici bir tablo oluşturuyor.