Dolar 34,2617
Euro 37,0456
Altın 3.013,19
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Tesla Semi ile Taşımacılıkta Yeni Bir Dönem Başlıyor

Tesla Semi ile taşımacılıkta devrim niteliğinde bir adım atılıyor. Elektrikli ve sürdürülebilir taşımacılığın geleceğine dair tüm detaylar ve Tesla Semi’nin avantajları hakkında bilgi edinin.

Tesla Semi ile Taşımacılıkta Yeni Bir Dönem Başlıyor
26 Eylül 2024 11:30

Tesla Semi: Taşımacılıkta Devrim Yaratacak Elektrikli Kamyon

Tesla Semi: Taşımacılıkta Devrim Yaratacak Elektrikli Kamyon

Tesla’nın elektrikli kamyon modeli Tesla Semi, taşımacılık alanında çığır açma potansiyeli ile dikkatleri üzerine çekiyor. Elon Musk’ın yaptığı açıklamalara göre, bu inovatif araç artık seri üretime geçti. İlk olarak 2017 yılında tanıtılan Tesla Semi’nin teslimatlarına ise geçen yıl, 1 Aralık’ta başlandı.

400.000 km’lik Başarı

Tesla’nın futuristik tasarımıyla dikkat çeken elektrikli kamyonu Semi, sınırlı sayıda üretime rağmen 1,5 yıl içinde 400.000 km yol kat etmeyi başardı. Tesla’nın şimdiye kadar yaklaşık 100 adet Semi kamyonu ürettiği ve bunları büyük ölçüde kendi bünyesinde ve PepsiCo ile iş birliği içinde kullandığı tahmin ediliyor.

Tesla Semi programının başkanı Dan Priestley, bu aracın tek bir günde 1600 km mesafe kat edebilme kapasitesine sahip olduğunu belirtiyor. Priestley, bu mesafenin dizel kamyonlarla karşılaştırıldığında oldukça etkileyici bir performans olduğunu vurguluyor.

Ayrıca, Priestley, Tesla’nın bu yıl daha fazla müşteriye Semi teslim etmeyi planladığını dile getiriyor. Şirket, 2026 yılı itibarıyla yıllık 50.000 tır üretim kapasitesine ulaşmayı hedefliyor.

Tesla Semi ile Taşımacılıkta Yeni Bir Dönem Başlıyor