Dolar 34,2913
Euro 37,1829
Altın 3.001,33
BİST 8.844,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 18°C

Tesla’nın Yeni Lüks Modeli Roadster Hakkında Son Gelişmeler

Tesla’nın yeni lüks modeli Roadster ile ilgili en son gelişmeleri keşfedin. Performansı, tasarımı ve teknik özellikleri hakkında güncel bilgilerle Tesla’nın gelecekteki en hızlı aracı hakkında her şeyi öğrenin!

Tesla’nın Yeni Lüks Modeli Roadster Hakkında Son Gelişmeler
25 Ekim 2024 12:00

Tesla’nın Yeni Lüks Modeli Roadster Hakkında Güncellemeler

Tesla'nın Yeni Lüks Modeli Roadster Hakkında Güncellemeler

Son yıllarda elektrikli otomobil pazarında önemli bir yer edinen Tesla, Elon Musk’ın liderliğinde yeni lüks modeli Roadster üzerinde çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Tesla’nın ilk tam elektrikli aracı olan Roadster, piyasaya çıktığı günden bu yana yalnızca 2,450 adet satıldı. Bu araç, tam şarj ile 393 kilometre menzil sunmasının yanı sıra, 0’dan 100 km/s hıza sadece 3,7 saniyede ulaşabilme kapasitesine sahip.

2017 yılında SpaceX ile birlikte uzaya fırlatılan ikinci nesil Tesla Roadster’ın çıkış tarihi Elon Musk tarafından 2020 olarak açıklanmıştı. Ancak 2024 yılına yaklaşmamıza rağmen, beklenen bu araç hâlâ satışa sunulmadı.

BİR KEZ DAHA ERTELENDİ

Elon Musk, Tesla Roadster’ın çıkış tarihinin bir kez daha ertelendiğini ve 2024 yılında piyasaya çıkmayacağını duyurdu. Musk, son hisse senedi sahipleri toplantısında Roadster’ın hala projelerinin arasında yer aldığını belirtse de, önceliklerin daha acil projelere kaydırıldığını ifade etti.

Geçmişteki açıklamalarında Elon Musk, bu otomobilde SpaceX’in uzay mekiği roket teknolojilerinin kullanılacağını ve 0’dan 100 km/s hızlanmasını 1 saniyenin altında tamamlayacağını belirtmişti. Yeni Roadster modelinde bazı roket teknolojilerinin entegre edileceğini bir kez daha hatırlatan Musk, aracın kanatları olmasa da “uçacağını” vurguladı. Bu yenilikçi yaklaşım, Tesla’nın otomobil sektöründeki rekabetçi konumunu güçlendirmeyi hedefliyor.