Dolar 34,2613
Euro 37,0549
Altın 3.012,23
BİST 8.779,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Volkswagen Fabrika Kapatma İhtimalini Açıkladı

Volkswagen, fabrika kapatma ihtimalini açıkladı. Ekonomik zorluklar ve pazar koşulları nedeniyle üretim planlarını gözden geçiren şirket, istihdam ve yerel ekonomiler üzerindeki etkilerini değerlendiriyor.

Volkswagen Fabrika Kapatma İhtimalini Açıkladı
3 Eylül 2024 10:00

Volkswagen’den Şok Açıklama: Fabrika Kapatma İhtimali

Volkswagen'den Şok Açıklama: Fabrika Kapatma İhtimali

Alman otomotiv devi Volkswagen, maliyetleri düşürmek amacıyla ülke içindeki fabrikalarından birini kapatabileceği yönünde dikkat çekici bir açıklama yaptı. Bu karar, Almanya’nın otomotiv sektörü ve iş gücü piyasası üzerinde ciddi etkiler yaratması bekleniyor. Yönetim kurulunun gerçekleştirdiği son toplantı sonrası yapılan açıklamada, Volkswagen AG bünyesindeki markaların kapsamlı bir şekilde yeniden yapılandırılmasının gerekli olduğu ifade edildi.

Açıklamada, “Mevcut durumda araç üretim ve parça üretim tesislerinin kapatılması, hızlı karşı önlemler alınmadığı takdirde artık göz ardı edilemez.” ifadesine yer verildi. Ayrıca, 2029 yılına kadar işten çıkarmaları engelleyen ve daha önce geçerli olan iş güvencesinin sonlandırıldığı duyuruldu. Bu konuda tüm önlemlerin İşçi Konseyi ile değerlendirileceği belirtildi.

Almanya Rekabet Gücünü Kaybediyor

Volkswagen Üst Yöneticisi (CEO) Thomas Schaefer, mevcut ekonomik ortamın oldukça zor hale geldiğini vurguladı. Avrupa otomotiv pazarında yeni rakiplerin ortaya çıkmasıyla birlikte, “Bir iş yeri olarak Almanya, rekabet gücü açısından daha da gerilere düşüyor.” değerlendirmesinde bulundu. Schaefer, Volkswagen’in tasarruf için daha fazla çaba göstermesi gerektiğini dile getirdi.

Fabrika Kapatma Planları

Volkswagen Çalışma Konseyi’nden yapılan açıklamada, markanın Almanya’daki büyük araç fabrikası ile parça üretim fabrikasını kapatmayı planladığı belirtildi. Şirketin yönetim kurulunun bu planlarına karşı “direnileceği” mesajı verildi. Almanya’daki istihdam durumu ise oldukça kritik; Volkswagen’in ülkedeki çalışan sayısı yaklaşık 300 bin kişiyi buluyor. Şirket, 2026 yılına kadar 10 milyar euroluk tasarruf ve maliyet azaltma önlemlerinin bir parçası olarak personel giderlerini beşte bir oranında düşürmeyi hedefliyor.