Dolar 34,2634
Euro 37,0816
Altın 2.997,13
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Volkswagen ve SAIC Ortaklığı: Nanjing Tesisi Kapatılıyor

Volkswagen ve SAIC ortaklığı, Nanjing’deki üretim tesisini kapatma kararı aldı. Bu önemli gelişme, otomotiv sektöründe büyük etkiler yaratırken, gelecekteki stratejiler ve üretim planları hakkında yeni tartışmalara yol açıyor.

Volkswagen ve SAIC Ortaklığı: Nanjing Tesisi Kapatılıyor
21 Eylül 2024 10:00

Volkswagen Grubu ve SAIC Ortaklığında Tarihi Bir Dönem

Volkswagen Grubu ve SAIC Ortaklığında Tarihi Bir Dönem

Volkswagen Grubu, Çinli ortağı SAIC ile gerçekleştirdiği uzun süreli iş birliği çerçevesinde önemli bir karar aldı. Neredeyse 40 yıllık ortaklığın simgelerinden biri olan Nanjing tesisi, azalan talep nedeniyle resmen kapatılma sürecine girdi. Bu tesiste, Volkswagen Passat ve bazı Skoda modelleri üretilmekteydi. Alınan bu karar, otomotiv sektöründe elektrikli araçlara geçişin hızlanması ve Çin pazarındaki artan rekabet koşullarıyla doğrudan ilişkilidir.

Yeni Kapatmalar Yolda

SAIC ve Volkswagen, birkaç ay önce yine yavaşlayan talep sebebiyle sadece Skoda modellerinin üretildiği başka bir tesiste üretime ara vermişti. Gelen bilgilere göre, bu tesis için de kapatma kararı alınma ihtimali oldukça yüksek. Volkswagen ve SAIC, yıllardır birlikte ürettikleri içten yanmalı motorlu araçların yerini elektrikli modellere bırakmayı hedefliyor. Bu dönüşüm sürecinde mevcut tesislerin ve üretim hatlarının elektrikli araç üretimine uygun hale getirilmesi, büyük yatırımlar ve kapsamlı değişiklikler gerektiriyor.

Volkswagen’in Çin’de Skoda markasını geliştirme isteği, içten yanmalı modellere olan talebin ciddi anlamda yavaşlaması nedeniyle sekteye uğramış durumda. Bu bağlamda, SAIC ve Volkswagen, 1980’li yıllardan beri faaliyet gösteren Şanghay tesisinde de iki yıl önce üretimi durdurmak zorunda kalmıştı. Bu durum, otomotiv endüstrisindeki değişimlerin ve elektrifikasyon sürecinin ne denli hızlı ilerlediğini bir kez daha gözler önüne seriyor.