Dolar 34,2585
Euro 37,0894
Altın 3.003,80
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

ABD İstihdam Verileri Üzerine Banka Gelişmeleri

ABD istihdam verileri ve banka gelişmeleri üzerine kapsamlı bir analiz. Ekonomik göstergelerin piyasalara etkisi, istihdam rakamları ve banka stratejileri hakkında güncel bilgiler edinin.

ABD İstihdam Verileri Üzerine Banka Gelişmeleri
22 Ağustos 2024 06:00

ABD’de İstihdam Verileri Üzerine Banka Gelişmeleri

ABD’de en az üç banka, Çarşamba günü önemli istihdam değişimi verilerini elde etmek için sıra dışı bir yöntem izledi. Wall Street’in geri kalanı ise, hükümetin verileri yayınlamada yaşadığı gecikme nedeniyle piyasaları altüst eden bir karmaşa ile karşı karşıya kaldı. ABD’nin İşgücü İstatistikleri Bürosu, New York saatiyle sabah 10:00’da aylık maaş bordrosu verilerinin revizyonlarını yayınlamakta başarısız olunca, Mizuho Financial Group Inc. ve BNP Paribas SA, doğrudan departmanı arayarak rakamları öğrenmeye çalıştı.

Bloomberg’in konuyla ilgili bilgi sahibi bir kaynağına dayandırdığı habere göre, Nomura Holdings Inc.’in ekonomik araştırma ekibi de benzer bir yol izleyerek verileri telefonla elde etmeye çalıştı. İşgücü İstatistikleri Bürosu’nun rakamları bazı firmalara telefonla ilettiği haberi, Wall Street’te büyük bir öfkeye yol açtı.

Veriler nihayetinde sabah 10:30 civarında yayınlandığında, ABD ekonomisinin Nisan 2023 ile Mart 2024 arasında tarım dışı istihdamda 818 binlik ciddi bir aşağı yönlü revizyon yaşadığı ortaya çıktı. Laffer Tengler Investments’ın CEO’su Nancy Tengler, bu durum hakkında yaptığı açıklamada, “Her şey beceriksizlik kokuyor. Gecikme ve ardından tek tek yapılan açıklama, Çalışma Bakanlığı veri yayınlarını altüst eden bir dizi utanç verici aksilikten sonuncusu diyebiliriz. Örneğin, Çalışma İstatistikleri Bürosu, Mayıs ayında Tüketici Fiyat Endeksi verilerini resmi yayınından yaklaşık 30 dakika önce yanlışlıkla web sitesinde yayınlamıştı.” diyerek durumu eleştirdi.