Dolar 34,2634
Euro 37,0816
Altın 2.997,13
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

GESİD 2024 Yılı 13.Sigorta Haftasında Merhum İlham Saner’i Anıyor

GESİD 2024 Yılı 13.Sigorta Haftasında Merhum İlham Saner’i Anıyor
25 Eylül 2024 00:01

GESİD (Genel Sigortacılar Derneği) Yönetim Kurulu almış olduğu karar ile; Sigorta Haftası’nda sektörün bugünlere getirilmesinde büyük katkıları olan ancak artık aramızda olmayan sigorta üstatlarını anacak.
GESİD Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Hakan ÖZCAN yaptığı açıklamada, 1 trilyon liralık büyüklüğe yaklaşan sigortacılığı bugünlere taşıyan isimleri bundan böyle Sigorta Haftasında her yıl anmak istediklerini söyledi. Özcan, “Bugün hayatta olmayan bir sigorta duayeni nezdinde, isimleri sigortacılık tarihimize yazılmış tüm emeği geçen üstatlarımızı anacağız. 2024 yılı için belirlenen isim Sayın İlham SANER. Bu kapsamda, farklı mecra ve platformlarda yayınlanacak haber ve paylaşımlarla sigorta sektörüne büyük katkılarda bulunan merhum İlham SANER’i anmak istiyoruz. Ayrıca, GESİD Yönetim Kurulu olarak değerli üstadımızın ailesine ve Nakkaştepe’deki kabrine ziyarette bulunacağız” şeklinde bilgi verdi.

İlhan SANER

14 Nisan 1923 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen İlham Saner, Saint-Michel Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Yüksek Ticaret Okulu’ndan mezun oldu.

Meslek yaşamına 1942 yılında Nordstern Sigorta’da nakliyat servisinde başlayan Saner, 1949 yılında Ankara Sigorta’ya geçti. 1961 yılında, yeni kurulan Aksigorta’nın genel müdürlüğüne getirilen Saner, bu görevini 1979 yılına kadar sürdürdü. Saner 1981 yılında avarya şirketi EN-ES’i kurdu. 1984 yılında kurucu genel müdür olarak Batı Sigorta’ya geçen Saner, Batı Sigorta’dan ayrıldıktan sonra, sırasıyla AGF Garanti Sigorta, İGSAŞ İstanbul Gübre Sanayi, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı Nakliyat Tarife Komitesi Başkanlığı, Assitalia Sigorta, Narin Grubu, Tam Sigorta Yönetim Kurulu üyesi ve TEB Sigorta Yönetim Kurulu üyesi olarak görev aldı. 2008 yılında sahibi olduğu EN-ES şirketini tasfiye ederek emekliye ayrılmıştır.

Sigorta Tatbikatçıları Derneği’nin de kurucularından olan İlham Saner’in anıları “Bir Hayat Böyle Geçti” isimli kitap ile Sigorta Dünyası Genel Yayın Yönetmeni Birant Yıldız tarafından kaleme alınmıştır. Saner 27 Nisan 2021 aramızdan ayrılmıştır.

ETİKETLER: ,