Dolar 34,2764
Euro 37,0675
Altın 2.999,82
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Kadın Marşı – KASIDER’den Emekçi Kadınlar İçin Anlamlı Marş

Kadın Marşı – KASIDER’den Emekçi Kadınlar İçin Anlamlı Marş
23 Eylül 2024 23:55

KASIDER Derneği, tüm sigorta sektöründe çalışan kadınlara ithafen “Kadın Marşı” adıyla anlamlı bir çalışma hazırladı. Sözleri Hülya Cihan Yazar’a, bestesi ise Talat Er’e ait olan bu marş, kadınların iş hayatındaki ve toplumsal hayattaki rollerini vurgulayan etkileyici bir eser. Marş, kadınların hem evde hem işte gösterdikleri fedakarlıkları ve verdikleri emekleri öne çıkararak onların toplumsal katkılarına dikkat çekiyor.

Marşın sözlerinde, kadınlar “kanatsız melekler” olarak tanımlanarak, hem geçmişe hem de geleceğe yönelik katkıları takdir ediliyor. KASIDER, bu çalışmasıyla kadın emeğinin, özellikle sigorta sektörü gibi önemli alanlarda, toplumun geleceğini inşa eden temel unsurlardan biri olduğuna vurgu yapıyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün kızları olarak betimlenen kadınlar, bu marşta toplumun sigortası ve teminatı olarak kabul ediliyor.

Sözleri Hülya Cihan Yazar tarafından yazılan ve Talat Er’in bestesini yaptığı bu anlamlı marş, sigorta sektöründeki kadınların katkılarını bir kez daha gözler önüne seriyor. KASIDER, bu çalışma ile kadınların vazgeçilmez rolüne olan minnettarlığı ifade ederek, kadınların toplumsal yapıdaki önemini güçlü bir mesajla dile getiriyor.