KASIDER’in Esnafa Sigorta Eğitimleri Devam Ediyor
TESK – Türkiye Esnaf Ve Sanatkârlar Konfederasyonu’nun desteği, DMW Uluslararası Diplomatlar Birliği proje yönetimi ve koordinasyonluğunda, Türkiye Sigorta Birliği’nin (TSB) ana sponsorluğunda, 1 Ocak 2022 tarihinde başlayan ve 31 Aralık tarihinde bitirilmesi planlanan projede yer alan KASIDER & Kadın Sigortacılar Derneği, Nisan 2022 tarihinden itibaren eğitime destek vermeye başladı.
TESK’e bağlı 13 mesleki federasyon, 82 Birlik ve 3 bin 200 oda yöneticisini ve 2 milyonu aşkın esnafı aynı platformda buluşturarak, teori ve uygulamalı eğitimler vererek sigorta ve fon yönetimi bilincini güçlendirmek amacıyla başlatılan proje, esnafın orta ve uzun vadedeki büyümesine destek vermeyi hedefliyor. Proje sonunda tüm katılımcılara, DMW’nin uluslararası akreditasyonlu katılım belgesi verilecek.
KASIDER Başkanı Sema Tüfekçiler, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Sektörümüzün eğitim projelerine elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışıyoruz. Ekonominin barometresi konumunda çok önemli bir yere sahip olan esnaf ve sanatkârlarımızın dernek çatımız altında yer alan çok kıymetli sigortacıların tecrübelerinden faydalanır olmasını çok önemsiyor ve sigorta bilinci bakımından istiyoruz. Bu projeyle TESK’e bağlı 13 mesleki federasyon, 82 esnaf ve sanatkârlar birliği, 3 bin 200 esnaf odası, on binlerce yönetici ve 2 milyonu aşkın üye esnaf ve sanatkâra ulaşabilme şansını elde etmiş ve esnaf sanatkârlarımızın sorularını, işin ehli kişilere çevrimiçi olarak sorma imkânı bulacağı bu eğitim serisinde aşağıdaki konu başlıkları derneğimizin kıymetli üyeleri tarafından verilecek eğitimle en güzel şekilde anlatılarak faydalı olacağına inancım tamdır.”
Eğitim verecek kişiler ve işlenecek konular ise şöyle sıralanıyor
Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen eğitim serisinde;
Şule Şentürk – dijital platformlardan poliçe satın alırken siber güvenlik için nelere dikkat etmeliyiz?
KASIDER Kurucu Üyesi Şule Şentürk, Dijital platformlardan poliçe alınırken dikkat edilmesi gereken siber güvenlik unsurları konulu eğitimi hakkında şunları söyledi: “Değişen ve dönüşen dünyamızda teknolojinin ilerlemesi ve kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte ticari faaliyetlerde de değişim olmuştur. Dijital çağ, insanı her türlü teknolojik deneyime açık hâle getirirken, her deneyim bir sonraki teknolojinin de kapısını aralamamıza fırsat sağlamaktadır. İnternet üzerinde yapılan ticaret ve iletişimin yaygınlaşması ile sigorta sektörümüzde de gelişmeler zaman içinde hızlandı ve modern teknolojiyi ticari süreçlerine uyarlayan bir sektör konumuna getirdi. Sigorta şirketleri, sigorta acenteleri ve sigorta brokırlarının tüketicisine yani sigortalılara dijital platformalar (web siteleri, sigorta pazaryerleri, mobil uygulamalar vb.) aracılığı ile 7/24, zaman ve mekân bağımsız olarak direk ulaşım sağlayabilmesi, sigortalılar açısından bambaşka bir müşteri deneyimi yaşanmasına fırsat sunmaktadır. Bu yıkıcı dönüşüm ile sigorta müşterisi için deneyim, sadakati belirleyen en önemli unsur haline gelmiştir. Aynı zamanda, uzun yıllar boyunca sigorta müşterileri, sigortayı mevcut olana göre satın almaları gereken bir emtia ürünü olarak görürlerken, dijital platformlar sayesinde farklı seçeneklerle daha fazla sigorta ürününe ulaşım ve geniş bir ihtiyaç ile istek yelpazesine sahip, daha sofistike bir sigorta ürünü alıcısı olmalarına imkân sunmuştur. İşte tam bu noktada, bu değişen ihtiyaçları karşılamak için sigortacıların daha çevik olması, daha güvenilir olması, daha hızlı çalışması ve üstün bir müşteri deneyimi sunmayı birinci öncelikleri haline getirmesi gerekmektedir. Tüm bunları yaparken de temeli güvene dayalı olan sigorta sektörümüzün, dijital ortamda sigortalılarına verdiği hizmetin dijital güvenlik olarak da bilinen siber güvenlik unsurlarına uyum noktasında öncü olması büyük önem taşımaktadır. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, dijital ortamlarda kullandığımız her bir veri iz bırakır ve korunmasız olan bu veriler saldırı altında kalabilme riskiyle karşı karşıyadır.
Dernek olarak, Esnaf ve sanatkârlarımızın, dijital platformlardan poliçe satın alırken siber güvenlik unsurları için nelere dikkat etmeleri gerektiğine dair bilincinin artmasına yönelik gerçekleştirmiş olduğumuz eğitimimizde;
- Siber Güvenlik Nedir?
- Siber Güvenlik Bileşenleri Nelerdir?
- Ağ Güvenliği, Uygulama Güvenliği, Bilgi Güvenliği, Operasyonel Güvenlik, Olağanüstü Durum Kurtarma ve İş Sürekliliği, Son Kullanıcı Eğitimi
- Güvenli Poliçe Alımı için ;
- Güvenli Site Kontrolü
- https : Güvenli Hiper Metin Transferi Protokolü
- Sözleşme Kontrolü
- Gizlilik Politikası
- Kullanıcı Sözleşmesi
- Poliçe Bilgilendirme Formu
- KVKK (Kişisel Verilerin Korunması Kanunu)
- Aydınlatma Metni
- Açık Rıza Metni
- SSL Sertifika Kontrolü
- Güvenli Ödeme Yöntemi Kontrolü
- PCI DSS : Kredi Kartı Sektörü Veri Güvenliği Standardı
- 3D Secure : Üç Boyutlu Güvenlik Protokolü
- Kredi Kartı Kullanımında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
- Sanal Kart Kullanımı
- Açık / Ücretsiz WiFi Erişim Noktalarında Satın Alma İşlemlerinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
- Şifre Yönetimi Konusunda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Yukarıda belirtmiş olduğumuz konular detayında bir eğitim gerçekleştirdik.
“Yine aynı gün , Dernek Üyemiz Abdullah Özcan / Sigorta Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gereken Önemli Konular Nelerdir? Konusunda detaylı bilgileri katılımcılara ulaştırmıştır.”
Abdullah Özcan, bireysel ve ticari sigorta yaptırırken nelere dikkat edilmesi gerektiği ile ilgili olarak; poliçe yaptırırken prime değil alınan teminatlara ve uygulanan muafiyet şartlarına daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Her poliçe yaptırırken ek teminatlarında önemine vurgu yaparak, poliçeyi düzenleyen aracıların iyi seçilmesini belirtti.
Tüfekçiler, önümüzdeki aylarda bu eğitim serilerine devam edeceklerini de ayrıca belirtti.