KASIDER’in Marmara Üniversitesi ile İş Birliği ve Burs Projeleri
KASIDER, Kurulduğu Günden Bu Yana Marmara Üniversitesi ile İş Birliği İçerisinde Karşılıksız Burs Verilmesi ve “Öğrenci Kardeşim “Projelerini Başarılı Bir Şekilde Yürütmüştür…..
KASIDER Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri; Sema Tüfekçiler, Ali Aktuğ, Abdullah Özcan ve Serpil Akyol Erden Marmara Üniversitesi Finansal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Server Demirci, Sigortacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. İdil Özlem Koç, Sigortacılık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Akpınar, Sigortacılık Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi İskender Demirbilek’i, makamında ziyaret etti.
KASIDER kurulduğu günden bu yana Marmara Üniversitesi ile iş birliği içerisinde karşılıksız burs verilmesi ve “Öğrenci Kardeşim “projelerini başarılı bir şekilde yürütmüştür. Öte yandan bugüne kadar öğrencilere sağlamış olduğu staj imkânı ve işe yerleştirme misyonunu resmileştirmek üzere okul yönetimi ile de prensipte anlaştılar. Sigorta sektörünün istihdam konusunda desteklenmesi, eğitim ve gençliğe yatırım konusunda KASIDER bir dizi projeye zaten imza atmış idi, bu defa da bu işi sigorta sektöründe resmi hale getirmek üzere kolları sıvadı. 2025 yılında hayata geçirilmesi planlanan bu projeye tüm sektörün destek vereceği düşünülüyor.
Bu yıl içinde 30 sigortacı arkadaşımızın katılmış olduğu “Yangın Sigortalarında Etkin Hasar Yönetim Önerileri “ adlı ve BİMTES Restorasyon Şirketi tarafından sponsorluğu yapılan eğitim serisi , sigorta haftasına özel olarak KASIDER tarafından ve yine BİMTES Restorasyon Şirketi sponsorluğunda Başkan Sema Tüfekçiler ve Marmara Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi İrem Aral Eldeleklioğlu tarafından kaleme alınarak kitaplaştırılmış ve tüm sigorta sektörüne dağıtılmış idi . Bu ziyarette öğrencilere dağıtmak üzere Sayın Dekana teslim edilen kitapların içeriği hocalarımız ve tüm sektör tarafından oldukça beğenildi ve güzel bir kılavuz kitap niteliğinde kütüphanelerinde yerlerini aldı.
Bu arada Marmara Üniversitesi’nin yeni kampüsü Dernek yöneticileri tarafından büyük bir beğeni ile karşılandı. Maltepe’de bulunan yeni yerleşke üç etaptan oluşuyor. Kampüs tamamı ile tamamlandığında eğitim ve öğretimin standart gereklerini sağlayan hatta daha da ileriye taşıyan maddi donanımın yanında öğrencilerin sosyal ihtiyaçlarını gözetici, ekosistemi sağlayan, akademisyen ve idari personelin beklentilerini karşılayan, sadece ülkemizde değil tüm dünyada eşsiz bir üniversite projesi olacaktır. Ön lisans, lisans, lisansüstü öğrencileri ile akademik ve idari kadrolardan oluşan 75 bini aşkın nüfusuyla, 300 binden fazla mezunuyla, 9 ayrı yerleşkedeki eğitim ve öğretim birimleri, 21 fakülte, 14 enstitü, 3 yüksekokul ve 42 uygulama araştırma merkezi bulunan üniversite dağınık yerleşkeleri bir araya getirebilmek için 2016’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın destek ve talimatlarıyla üniversitelerine tahsis edilen arazi üzerinde 2019’un Kasım ayında temelleri atılan kampüsün birinci ve ikinci etabının resmi açılışlarını geçtiğimiz aylarda gerçekleştirmişti .
Marmara Üniversitesi’nin temelini Sultan İkinci Abdülhamid döneminde kurulan ticaret mektebi oluşturmaktadır. Yaklaşık 1,5 asırlık geçmişe sahip mektebin kurucusu Abdülhamid Han’ın isminden dolayı ilk dönemden itibaren Hamidiye Ticaret Mektebi olarak anılmıştır.
Başkan Sema Tüfekçiler “Benim de bir Marmara ‘lı olarak boynumun borcudur; tüm öğrencilere kucak açmak, onlara kampüsten ofise geçişlerinde iyi bir köprü oluşturmak ve meslekte tutunmalarını sağlamak , abilik, ablalık yapmak ve geleceklerini aydınlatmak ve ışık olmak. Marmara Üniversitesi Dekan, Bölüm Başkanı ve Hocalarımızın desteği ile bu projeyi hayata geçirecek olmanın büyük gurur ve mutluluğunu yaşamaktayız. “