Dolar 34,2329
Euro 37,0243
Altın 3.009,52
BİST 8.872,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Murat Selvi: Aveon KKTC 2024 Yılında Büyüme Hızını Daha da Artıracak

Murat Selvi: Aveon KKTC 2024 Yılında Büyüme Hızını Daha da Artıracak
12 Ocak 2024 10:32

Ülkemizde insurtech kavramı ile üretim ve dijital araçlarını zenginleştiren sigortacılık sektörü kardeş yavru vatan Kıbrıs içinde büyük anlam taşıyor. Karşılıklı ve iyi niyete dayalı işbirlikleri haricinde güçlenen kurumsal ilişkiler açısından da tartışılmaz öneme sahip olan Kuzey Kıbrıs Sigorta Sektörünün liderliğe oynayan şirketlerden Aveon KKTC Genel Müdürü Murat Selvi’ye, 2023 ve 2024 dair değerlendirme ve düşüncelerini sorduk.

Murat Selvi: Aveon KKTC 2024 Yılında Büyüme Hızını Daha da Artıracak

KKTC de Sigortacılık Parlayan Yıldız Olarak Büyümeye Devam Ediyor!

Öncelikle buradan Türk Sigorta sektörüne ve okurlarına konuşmak ve başarılarımızı anlatmak son derece kadar da mutluluk veren bir durum. 

Kuzey Kıbrıs ya da kulağa en samimi gelen kavramıyla Yavru Vatan Kıbrıs, her anlamda her geçen yıl daha da büyüyen bir potansiyele sahip. Ekonomik unsurların tümü için bu büyümeyi söylemek mümkün elbette ama uzmanlık alanımız olan ve bizlerin gözbebeği durumundaki sigortacılığı değerlendirmemiz herkesin daha çok merakını uyandıracaktır. 

Aveon’un İlk 5’te Yer Alması Büyük Bir Başarı Hikayesidir

Aveon’un İlk 5’te Yer Alması Büyük Bir Başarı Hikayesidir

Aveon KKTC olarak 7nci yılımıza girerken 2023 yılını toplam 182 Milyon TL prim üretimi ve 58.360 müşteri ve poliçe adediyle kapattık. Nüfusumuzun 400 binleri aştığını ve sigortalılık oranını düşünürsek eğer ülke nüfusunun %15-17,5’lik oranında paya sahip olduğumuzu gönül rahatlıyla söyleyebiliriz. Kurumsal yaşımızın genç olmasına ve ülkede Reasürans ve Hayat Şirketleri hariç 33 şirket olduğunun da altını çizersek eğer Aveon KKTC’nin başarısını çok daha iyi anlaşılacağına inanıyoruz. 

Bugün geldiğimiz noktada 33 şirket prim sıralamasında ilk 5 de olan bir şirket olmamız halkımızın bize en büyük teveccühü olmuştur. Kendilerine teşekkür ederiz.

Bu başarıda gecesini gündünüze katan ekip arkadaşlarmızın, bize her zaman güven duyan acentelerimizin çok ama çok büyük payı olduğunu da söylememiz gerekir. Başarı hikayemizi hep beraber yazdık ve 2024 de yazmaya devam edeceğiz.

Aveon’un İlk 5’te Yer Alması Büyük Bir Başarı Hikayesidir

Online İşlemlerimiz Büyük Beğeni Kazandı! 

Bir Tıkla Cebinizde!

Aveon olarak 2023 yılında elde ettiğimiz başarılarımız sadece prim bazlı büyümemiz değil elbette. Özellikle dijital araçları iş süreçlerimizde daha aktif hale getirmemiz, online işlemleri üzerinden teklif al ve poliçeleştir hizmetleri özellikle covid sonrası dönemde insanlarımızın kullanmayı tercih ettiği ve benimsediği bir araç haline gelmiştir. 

Mobil Tim Servisimiz Sigortalılarımızdan 10 Puan Aldı!

Onun dışında özelliklen ‘’Mobil Tim Servisi’’ sigortalılarımız tarafından son derece beğenilen ve takdir toplayan bir hizmetimiz olmuştur. 7×24 gezici TİM ekiplerimiz sigorta ile alakalı tüm hizmetleri sigortalılarımız neredeyse oraya götürmektedir. Evi olabilir işyeri olabilir tatilde konakladığı bir otel olabilir, hiç fark etmez. Nüfusumuzun az olduğu ve orta yaş üzeri nüfusumuzun çok olduğu düşünüldüğünde bu hizmetimiz halkımızın gönlünde yer edeceğine de yürekten inanıyoruz. 

Aveon’un İlk 5’te Yer Alması Büyük Bir Başarı Hikayesidir

Kuzey Kıbrıs da Acentelerimiz ile Beraber Dijital Dönüşümü Başaracağız!

Kuzey Kıbrıs da en büyük mesleki iddiamız sigortacılığı acentelerimiz ile beraber daha modernize etmek olmuştur. Yapacağımız her yenilikte ya da projede mutlaka onların önerilerine ve görüşlerine başvuruyoruz. Sayıca fazla gibi görünmese de 16 Acentemiz ve 2 kurumsal şubemiz ile beraber etkin çalışan bir şirketiz. Bizim gibi küçük ülkelerde acenteleriniz aynı zamanda ailenizin bir parçası olduğu için onlar olmadan karar almak ‘’özellikle geneksel sigortacılığı modernize ederken’’ oldukça önemli. 

2024 Yılı İçin Hedefimiz En Az %60 Büyümek!

Farklılaşan ürünlerimizin sayısını 2024 de daha da artıracağız. Bununla beraber tüketici beklentisine yönelik Ar-Ge çalışmalarımızdan gelen verilere göre mevcut ürünlerimizi güncellememizde söz konusu olacaktır. 

Aveon’un İlk 5’te Yer Alması Büyük Bir Başarı Hikayesidir

Temel ve yegane hedefimiz halkımıza sigortacılığı sevdirmek ve sigorta payını artırmaktır. Bunu yaparken de aynen diğer yıllarda olduğu gibi; acentelerimizi, dijital araçlarımızı ve gelişen ekibimizi bir arada tutan ve mutlu kılan kurumsal motivasyonumuzu yüksek tutacağız. 2024 yılında prim üretimi ve müşteri sayımızda en az %50-60 bandında bir artışı hedefliyoruz aslında bunun çok çok üstüne çıkacağımızı da biliyoruz fakat temkinli bir yıla girdiğimiz bu dönemde optimum bir hedefi kamuoyuna sunmamız hepimiz için ihtiyatlı olacaktır.

KKTC sigorta sektör reel sonuçları bugün itibariyle henüz kesinleşmediğinden, sektörüne dair değerlendirmeleri Mart ayında sizlerle paylaşmayı ve kritize etmeyi heyecanla bekliyor olacağım.