Dolar 34,2407
Euro 37,0884
Altın 3.015,37
BİST 8.894,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

SAİS Başkanı Yalçın Metin Röportajı

SAİS Başkanı Yalçın Metin Röportajı
14 Ocak 2022 19:15

Sayın Başkan, 2022’nin ilk günlerini yaşadığımız şu günlerde sıcağı sıcağına size kulak vermek ve 2022’ye dair görüş ve temennilerinizi okurlarımız ile paylaşmak istedik. Samimiyetle vereceğiniz cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederiz.

SAİS Sigorta Acenteleri İşverenler Sendikası
SAİS Sigorta Acenteleri İşverenler Sendikası

Sorularımız

Soru 1-Sohbetimize en başta özel bir soru ile başlamak isteriz. Şahsınızın bu denli yoğun bir tempoda mesai harcamanıza karşın ailenize karşı olan düşkünlüğünüzü bilerek ÖNCE SİZ ve AİLENİZ’i dinleyerek sohbete başlamak istedik.  2021 gibi zorlu bir yılı geride bıraktığımız şu günlerde, 2022 ye dair kendiniz ve sevdikleriniz için genel temenni ve beklentilerinizi dinlemek isteriz. 2022 sizin için ve aileniz için ne ifade ediyor?

-2022 Yılı Öncelikler sıralamamızın başı sağlık olacak çocukların eğitimi ve eve kapanmalardan ötürü hayat tarzımızın değiştiği ve bu konuda gelecek hedeflerimizin bu konuda şekilleneceği bir yıl olmasını hedefliyoruz.

oru 2-Covid19 pandemi si sürekli yeni varyasyonlarla insanlığı ve tüm eko-sosyal hayatımızı etkilemeye devam ederken bir de ekonomik göstergelerin bozulan dengesi eklenince 2021 hepimiz için ‘’uzun bir karabasan’a dönüştü’’. 2021’yi ekonomik ve sosyal açıdan kısaca özetlemeniz bizler için aydınlatıcı olacaktır.

-Mesleki açıdan 2021 yılı bize sigortacılığın içinde  matematiğin ne kadar değerli olduğunu aynı zamanda gelecek aktüerya çalışmalarının geçmiş kazanımlara ,bilanço fazlalıklarına nasıl kurban edildiğini görmemizi sağladı.

Bu öngörülmez fiyatlandırma karmaşasının trafik sigortasındaki orijinal parça tedarikinin kanuni zorunluluğu içinde bu sefer tam tersi yönde olacak ve bu daha istikrarsız bir ortam yaratarak kamunun 2016 yılındaki müdahalesine benzeyen bir reaksiyonun başlamasına sebebiyet vereceğini düşünüyorum.

 Soru 3- Kendi alanında dinamik ve farkındalığı ile güçlü olan bir Meslek Örgütünün liderisiniz. Sanırım 2021 yılı liderliğinizin en zorlu dönemlerinden birisi oldu. Bu vesile ile 2021’i kurumunuz ve ekibiniz ve hatta tüm paydaşlarınız, acenteleriniz, müşterileriniz için nasıl değerlendirirsiniz?

Bu soruyu uçtan-uça sormak istedik zira ekibiniz, acente meslektaşlarınız ve müşterileriniz kurumunuzun ayrılmaz bir parçası olarak bir bütünlük taşıdığı için vereceğiniz cevap bir anlamda bütünleyici politikalarınızın da özeti niteliğinde olacaktır.

-Sigorta acenteleri 2021 yılında sahipsizliğin ve ötekileştirmenin zirvesini yaşadığı bir yıl olmuştur.

Poliçe maliyetlerini ve hasar maliyetlerinin bir birini  karşılamadığı teknik zararın acenteleri hanesine yazıldığı mali karın sigorta şirketleri hanesine yazılması sebebiyeti le sektör kar ederken acenteler tam aksi ve orantısal olarak küçülmüş ve zarar yazdıkları bir yıl olmuştur.

Soru 4- 2022’yi nasıl kurumunuz ve ekibiniz açısından nasıl görüyorsunuz? Bu yıla dair beklenti ve hedefleriniz nelerdir? 2022 yılında üreteceğiniz politikalar ve çalışmalarınıza dair ipuçları almak ve okurlarımız ile paylaşmak isteriz.

-2022 Yılı sektör oyuncularının en önemlisi olan sigorta acentelerinin birlik beraberlik ve tek yumruk olarak mücadele vereceği 5684 sayılı kanundan aldıkları güç ile haklarını koruyacakları ülke sigortacılığına müşterilerine doğru fiyat doğru hizmet  perspektifi ile çalışacağımız bir yıl olacaktır.

Soru 5- 2022’yi genel olarak sigorta sektörü, STK örgütlenmesi ve dinamikler ve nihayetinde ekonomimiz açısından değerlendirmenizi istesek bize nasıl bir tablo çizersiniz (?)   zaman zaman büyük bir karamsarlığa kapılmamıza rağmen, hümanizm duygumuz ve ülkemize olan bağlılığımız bize umut aşılamaktadır. Tüm bu parametreleri bir araya getirince 2022 de bizleri neler bekliyor? İçinizden geldiği gibi tüm düşüncelerinizi okurlarımıza aktarmak bizleri mutlu edecektir.

-2022 yılı sektörümüzün ve STK larının aktif görev alacağı sorunları ve çözümleri yüksek sesle dillendirildiği son yıllarda kaybettiğimiz meslek itibarının kazanılacağı bir yıl olacak.

ETİKETLER: ,