Dolar 34,2764
Euro 37,0675
Altın 2.999,82
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Türk P&I Sigorta 2024 Yılına Dair Değerlendirmelerde Bulundu

Türk P&I Sigorta 2024 Yılına Dair Değerlendirmelerde Bulundu
22 Ekim 2024 07:18

Türk P&I Sigorta, 2024 yılını değerlendirmek amacıyla bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda Türk P&I Sigorta Genel Müdürü Ufuk Teker, Genel Müdür Yardımcıları Enis Güngör ve Kaptan Değer Pamuk, şirketin performansı ve gelecek stratejileri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Türk P&I Sigorta 2024 Yılına Dair Değerlendirmelerde Bulundu

Ufuk Teker: “10 Yıllık Başarı Öyküsü”

Toplantının açılış konuşmasını Türk P&I Sigorta Genel Müdürü Ufuk Teker yaptı. Teker, deniz sigortacılığı alanında 10 yıl süren başarılı bir dönemi geride bıraktıklarını ifade etti. Stratejik yatırımlar ve doğru kararlar sayesinde uluslararası deniz sigortacılığı sektöründe kabul gören, güçlü bir kurum haline geldiklerini belirten Teker, “Bu başarı, bizim için büyük bir gurur kaynağıdır” dedi.

“Türk P&I 1 Milyar Dolara Kadar Teminat Sağlıyor”

Teker, 10 yıllık kısa bir geçmişe sahip olan Türk P&I’ın, deniz sigortacılığı sektöründe köklü bir geçmişe sahip 12 P&I Kulübü ile aynı ligde yer aldığını vurguladı. “Hizmet kalitemizi her geçen gün geliştiriyoruz. Sigortalılarımızla yakın ilişkiler kurarak, Türk P&I markasını uluslararası arenada daha yukarılara taşımak için çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Ayrıca, Türk P&I’ın 1 milyar dolara kadar teminat sağladığını, 20 ülkede 10 bine yakın deniz aracını sigortaladıklarını ve 145 ülkede 370 temsilcileri ile hızlı ve etkin hizmet verdiklerini belirtti.

2024 yılına kadar bakım tutum hasarları kapsamında 31 milyon dolar tazminat ödediklerini söyleyen Teker, 2023 yılında bu tutarın 23 milyon dolar olduğunu ifade etti.

“2025 İçin Çalışmalar Erken Başladı”

Teker, Türk P&I’ın 2024 yılı yenilemelerini zamanında tamamladığını ve bu süreci başarıyla yönettiklerini söyledi. 2025 yılı yenileme çalışmalarına ise erken başladıklarını belirten Teker, mevcut reasürans şirketleriyle yakın temas halinde olduklarını ve büyüme stratejilerine destek olacak alternatif risk transfer çözümlerini araştırdıklarını açıkladı.

Uluslararası Gelirlerin Yüzde 60’ı

Teker, Türk P&I’ın sadece ulusal alanda değil, uluslararası deniz sigortacılığı pazarında da güçlü bir konuma sahip olduğunu vurguladı. Şirket gelirlerinin yüzde 60’ının uluslararası pazardan elde edildiğini, bu strateji sayesinde ülkeye döviz girdisi sağladıklarını belirtti. Ayrıca, önümüzdeki yıl FD&D sigortasını portföylerine eklemeyi planladıklarını da duyurdu.

2024’te 200 Milyon TL Sermaye Artışı

Teker, Türk P&I’ın 2024 yılında büyüyen operasyonlarını desteklemek amacıyla 200 milyon TL tutarında bir sermaye artışı gerçekleştirdiğini açıkladı. Bu sermaye artışının, şirketin büyüme ve stratejik yatırımları için kullanılacağını belirtti.

Kredi Notu Yükseldi

Türk P&I’ın kredi derecelendirme notu Fitch Ratings tarafından AA- olarak açıklandığını ifade eden Teker, bu notun finansal sürdürülebilirliğe ve güçlü kurumsal yapıya verilen önemin somut bir göstergesi olduğunu söyledi.

Teknolojik Yatırımlar ve Dijitalleşme

2020 yılında başlatılan teknoloji yatırımlarının devam ettiğini belirten Teker, 2024 yılında devreye alınan Risk Değerlendirme Yazılımı ile surveyörlerin dünyanın her yerinden anlık ekspertiz raporları hazırlayabildiğini söyledi. Ayrıca, 2025 yılı için Üretim Departmanı bünyesinde Fiyatlandırma Yazılımı’nı devreye almayı planladıklarını belirtti.

Yeni Mezun Projesi

Ufuk Teker, genç yetenekleri sektöre kazandırmak için başlattıkları “Yeni Mezun” projesinden de bahsederek, denizcilik ve sigorta bölümlerinden mezun gençleri ekibe dahil ettiklerini belirtti. Teker, uluslararası eğitim programlarına katılımı teşvik ederek, çalışanların uzmanlıklarını artırmayı hedeflediklerini de ekledi.

Uluslararası Deniz Sigortaları Birliği’nde Türk P&I Temsilcisi

Teker, Türk P&I Sigorta’nın, 150 yıllık Uluslararası Deniz Sigortaları Birliği’nin (IUMI) hukuk komitesinde TSB’yi temsil etmek üzere bir temsilci seçildiğini duyurdu. Türk denizcilik sektörüne katkı sağlamayı ve uluslararası alanda daha büyük başarılara imza atmayı hedeflediklerini vurguladı.

Teşekkür Mesajı

Ufuk Teker, konuşmasını şirketin başarısında emeği geçen tüm hissedarlarına, ekip arkadaşlarına ve sigortalılarına teşekkür ederek tamamladı.