Dolar 34,2400
Euro 37,0704
Altın 3.017,50
BİST 8.919,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

2021 Trafik Cezaları Ne Kadar Oldu?

2021 Trafik Cezaları Ne Kadar Oldu?
1 Ocak 2021 20:16

2021 Trafik Cezaları Ne Kadar Oldu? Trafik cezalarına % 9.11 zam yapıldı. En düşük trafik cezası 113 TL, en yüksek ceza ise 35.699 TL oldu. Trafik cezaları, Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca belirlenen yeniden değerleme oranına göre yeni yılda yüzde 9,11 zamlı uygulanacak.

Resmi Gazete‘de 28 Kasım’da yayımlanan “Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği”nde Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca yeniden değerleme oranının yüzde 9.11 olarak belirlenmesinin ardından yarından itibaren uygulanacak trafik ceza miktarlarına zam yapıldı.

Yetkisiz Çakara Kullanımı Cezası Ne Kadar?

Yetkisiz Çakara Kullanımı Cezası: Çakar tabir edilen ışıklı/sesli uyarı sistemlerini kullananlara 1339 TL ceza verilecek. Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse ayrıca tescil plakasına da aynı miktarda ceza uygulanacak.

Fazla Yolcu taşıma Cezası Ne Kadar?

Fazla Yolcu taşıma Cezası: 2021’de en düşük ceza 113 TL ceza kesilecek.

3 defa Araç Muayene Cezası Ne Kadar?

3 defa Araç Muayene Cezası: 35.699 TL işletme şartlarına uymadan araç muayene etmeyi üçüncü kez tekrarlayanlara uygulanacak

Araç Tescil Belgesi Araçta Bulundurmayanlara Ne Kadar Ceza Kesilecek?

Araç Tescil Belgesi Araçta Bulundurmayanlara: Araç tescil belgesini araçta bulundurmayanlar ile tescil plakasını monte edilmesi gereken yerin dışında bir yere takanlara 122 TL para cezası kesilecek.

Emniyet Kemeri Takmama Cezası Ne Kadar?

Emniyet kemeri Takmama Cezası: Park ve duraklama yasaklarına, dönüş ve geçme kurallarına, kavşaklarda geçiş hakkına, indirme ve bindirme kurallarına uymayanlar, emniyet kemeri, kask ve koruma gözlüğü kullanmayanlar, trafik kurallarına uymayan yayalar ile araçlardan çöp atanlar ve araçlarda yüksek seste müzik açanlar 144 TL cezalandırılacak.

Engelli Alanına Park Cezası Ne Kadar?

Engelli Alanına Park Cezası: Engellilere ait alanlara park edenlere 288 TL ceza verilecek.

Araç Yükleme Kurallarına Uymama Cezası Ne Kadar?

Araç Yükleme Kurallarına Uymama Cezası: Araç yükleme kurallarına uymayanın cezası 300 TL den 7 bin 369 TL kadar değişecek.

Kırımızı ışıkta geçmenin cezası ne kadar?

Kırımızı ışıkta geçmenin cezası: Kırmızı ışık ve şerit ihlali yapanlara, yüzde 30’a kadar hız sınırını aşanlara, araç sürerken cep telefonu kullananlara, araç muayenesini yaptırmayanlara 314 TL ceza uygulanacak.

Ayrı bisiklet yolu veya şeridi varsa bisiklet ve elektrikli skuteri taşıt yolunda sürenlere, bisiklet, elektrikli skuter, motorlu bisiklet ve motosikletleri yayaların kullanması için ayrılan yerlerde sürenlere, elektrikli skuter ile sırtta taşınabilen kişisel eşya harici yük ve yolcu taşıyanlara da 314 TL ceza kesilecek.

Yetkisiz taşımacılık yapan araçlardan taşımacılık hizmeti alanlar, 446 TL ceza ödemek zorunda kalacak.

Geçerlilik süresi dolan sürücü belgesi ya da yabancı sürücü belgesiyle şartlara aykırı araç kullananlar 543 TLyla cezalandırılacak.

Plakada değişikliğin cezası 551 TL

Araçlarına nitelik veya ölçülere aykırı plaka takan, öngörülen sayıda tescil plakası takmayan, farklı okunması veya okunmamasını sağlayacak şekilde tescil plakasında değişiklik yapanlara 551 TL ceza verilecek.

Tehlikeli veya zararlı maddeleri, ağırlık ve boyutları bakımından taşınması özel izne bağlı eşyayı izin almadan taşıyan ve taşıttıranlara 607 TL ceza uygulanacak.

Hız sınırlarını yüzde 30’dan yüzde 50’ye kadar aşan, takograf ve taksimetre kullanmayan, yaya veya okul geçitleri ile kavşak giriş ve çıkışlarına yaklaşırken yavaşlamayan ve buralardan geçmek üzere olan yayalara öncelik vermeyenler 652 TLyla cezalandırılacak.

Kış lastiği kullanma zorunluluğu bulunan yolcu ve eşya taşımacılığı yapan araçlarda bu kurala uymamanın cezası 835 TL olacak.

Alkollü araç kullanan 1339 TL ödeyecek

Alkollü olarak araç kullandığı ilk kez tespit edilen, trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde art arda birden fazla şerit değiştiren, ters istikamette araç süren, emniyet şeridi ihlali yapan ve hız sınırlarını yüzde 50’den fazla aşan sürücüler 1339 TLyla cezalandırılacak.

Korsan yolcu taşımacılığı yapanlara 1339 TLdan 6 bin 700 TLya kadar ceza verilecek. Alkollü şekilde araç kullandığı ikinci kez belirlenenler 1679 TL, tescilli aracı plakasız kullanan sürücüler ise 2 bin 270 TL ceza ödemek zorunda kalacak.

Sürücü belgesiz motorlu araç kullananlar 2 bin 698 TL ceza ödeyecek.

Uyuşturucu veya uyarıcı maddelerin kullanılıp kullanılmadığını ya da alkolün kandaki miktarını tespit amacıyla kolluk kuvvetlerince teknik cihazlar kullanılmasını kabul etmeyenlere 3 bin 836 TL ceza verilecek.

Radarların yerini belirleyen veya sürücüyü ikaz eden cihazları imal veya ithal edenler 4 bin 67 TLdan 6 bin 784 TLya kadar ceza ödemek zorunda kalacak. Bu cihazları araçlarında bulunduranlara ise 2 bin 698 ila 4 bin 67 TL arasında ceza uygulanacak.

Drifte 6 bin 700 TL ceza

Sahte ya da başka bir araca ait plakayı takan veya kullananlar, 6 bin 687 TL cezayı ödemek zorunda olacak. Drift/spin atarak trafiği tehlikeye düşürenlere 6 bin 700 TL ceza uygulaması yapılacak.

Uyuşturucu veya uyarıcı madde alarak araç kullanan kişiler 6 bin 909 TLyla cezalandırılacak.

Yükümlülüklerini yerine getirmeyen sigorta şirketlerine 10 bin 195 TL ceza verilecek.

Yetkisiz olarak tescil plakası basan veya dağıtanlar, 13 bin 374 TLyla cezalandırılacak.

Araç tesciline yetkili bayilerin belirlenen usul ve esaslara aykırı hareket etmesinin bedeli 22 bin 823 TL olacak.

Bu arada, kesilen para cezasını 15 gün içinde ödeyenlere yüzde 25 indirim uygulanacak.

ETİKETLER: ,