Dolar 34,2574
Euro 37,1844
Altın 3.011,29
BİST 8.872,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 20°C

Akbatı ve Akasya hazırlıklarını tamamlıyor

Akbatı ve Akasya hazırlıklarını tamamlıyor
27 Mayıs 2020 17:32

Akiş GYO çatısı altında faaliyet gösteren ve Türkiye’de kovid-19 salgının görülmesinden sonra hizmete ara veren Akasya ve Akbatı Alışveriş Merkezleri, 1 haziran tarihinden itibaren kapılarını tekerrür açıyor. ‘Sıfır tehlike’ ilkeyi ile her iki AVM’de ‘yeni bayağıya’ göre hizmet alanlarının alt yapısı yenilenirken, bu kapsamda ileri teknoloji mahsulleri kullanıldı.

“İleri teknoloji kullanıldı”
Akiş GYO A.Ş. İdare Heyeti Azası ve Genel Müdürü Gökşin Durusoy, 1 haziran için her türlü olasılığı düşünerek, ileri teknolojik mahsulleri kullanarak ve ‘sıfır tehlike’ ilkeyi ile hazırlıklarını bitirdiklerini söyleyerek, “İlk biz kapattık, en son biz açıyoruz. Geçen vakit içinde yeni bayağıya dönüş için ‘sıfır tehlike’ ilkeyi güzergahında hazırlıklarımızı yaptık. Milletimizin sıhhatini ön tasarıda tutarak, dünya genelinde yaşama geçirilen bir hayli modeli de inceledik. Hatta bu kapsamda NASA’nın uzay istasyonları ve mekiklerinde havayı filtrelemek için kullandığı teknolojinin eşinin bina havalandırmalarında da kullanılması için geliştirilmiş aygıtları Amerika Birleşik Devletlerinden getiriyoruz. Ağustos ayı itibariyle çalışmayı bitirmeyi tasarlıyoruz. İki alışveriş merkezimizde milletimizin hizmetine sunacağız. Bu aygıt sayesinde hem Akasya’da hem Akbatı’da, ortak alanlarda kendimizi bakteri ve virüslere karşı yüzde 99,9 oranında gözetmiş olacağız. Ayrıca alışveriş merkezlerimizin mobil uygulamaları için yeni bir içerik büyüttük. Konuklarımız bu mobil uygulama üzerinden her an hava niteliğini aktüel olarak takip edebilecek. Aldığımız tedbirlerde kullandığımız ileri teknoloji mahsuller ve uygulamalarla 1 haziranda açılışa hazırız.” dedi.

Alınan tedbirler şöyle sıralandı;
Akasya ve Akbatı’da havalandırma sistemleri yüzde 100 taze hava ile besleyecek abuhavalandırma sistemleri kullanılacak.

Hava kanalları da dâhil olmak üzere ULV makineleriyle kapsamlı dezenfeksiyon operasyonları yapılacak.

Havalandırma santrallerinde ve asansör içlerinde UV kullanılarak bakteri ve virüslere karşı ihtiyat alınacak.
Yürüyen merdivenlerin el bantları için UV ışıkları ile steril eden aygıtlar kullanılacak, ayrıca konukların üç basamak mesafe kaidesine uymaları istenecek.

Konuklar, Akasya ve Akbatı AVM’lerin kendi mobil uygulamaları üzerinden her an hava niteliğini aktüel olarak takip edebilecek.

‘Her 10 metrekareye 1 birey’ kaidesine göre ziyaretçi alınacak. Alışveriş merkezleri içerisindeki ziyaretçi yoğunluğu dijital sayım aygıtları ile takip edilerek girişler hakimiyetli olarak sağlanacak. AVM içindeki birey rakamı giriş kapılarında bulunan ekranlar aracılığıyla konuklar tarafından anlık olarak takip edilebilecek.

Girişlerde; ziyaretçilerin ateş ölçümü termal kameralar ile temassız olarak yapılacak ve konuklar AVM içlerine yalnızca maske takmak suretiyle kabul edilecek

Asansörlerde temassız kullanım için kat manipülasyonları ayak pedalları ile yapılacak ve ayrıca yalnızca manili, hamile, pusetli ve yaşlı konuklar tarafından en fazla iki bireyin kullanacağı biçimde hizmete sunulacak.

Sirkülasyonun yoğun olduğu noktalarda; rutin dezenfeksiyon harekâtlarının artırılmasının yanı gizeme kesintisiz hakimiyet edilmesi için ‘özel hijyen takımları’ oluşturuldu. Sıfır tehlike siyaseti ve cemiyet sıhhatine verilen öncelik kapsamında özel olarak görevlendirilen bu takımlar tüm ortak alanlarda dezenfeksiyon harekâtlarının hakimiyetinden mesul olacak.

Tuvaletlerin içinde de sosyal mesafe kaideleri titizlikle uygulanacak. Yan yana olan kabinler, pisuvarlar ve lavabolar aralıklı olarak kullanılacak. Tuvaletlerde lüzumlu sayım alt yapısı oluşturularak anlık kullanım rakamı takibi yapılacak ve her 10 metrekareye 1 birey kaidesinin uygulanması sağlanacak. Tuvaletlerin girişlerinde bulunan dijital ekranlar doluluk oranlarına göre lüzumlu manipülasyonları sağlayacak.

ETİKETLER: