Dolar 34,2392
Euro 37,0946
Altın 3.016,89
BİST 8.903,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Kılıçdaroğlu: Bir An Önce Erken Seçime Gitmek Zorundayız

Kılıçdaroğlu: Bir An Önce Erken Seçime Gitmek Zorundayız
4 Kasım 2020 15:41

Gündem Özel programına Konuk Oldu Kemal Kılıçdaroğlu

Karar Tv’de yayınlanan Gündem Özel programına Konuk Olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Taha Akyol ve Elif Çakır’ın sorularını yanıtladı. Kemal Kılıçdaroğlu’na, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yaptığı erken seçim çağrısı hatırlatıldı ve gündemdeki erken seçim tartışmaları soruldu.

Ekonomide Ciddi Bir Deprem var, Türk Lirası Güneş Altındaki Kar Gibi Eriyor

“Ekonomide ciddi bir deprem var, dolara ve euro kuruna bakın nerede. Bizim Türk lirası güneş altındaki kar gibi eriyor. Ciddi bir devalüasyon yaşıyoruz şu anda. Bütün bunların Türkiye ekonomisine etkileri henüz yansımadı. Önümüzdeki günlerde etkisi çok daha ağır olacak. Fatura garibana çıkacak, ekmekten tutun iğneden ipliğe her şeye zam gelecek.”

Kılıçdaroğlu: Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunları aşması için bir an önce erken seçime gitmek zorundayız

“Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunları aşması için bir an önce erken seçime gitmek zorundayız. Her geçen gün topluma olan maliyet artacak, fakir fukaraya gelen maliyet artacak. Bütün fatura Asgari ücretli, fakir fukara, işsizler ve çalışanların üstüne yıkılacak. Peki nereden çekip çıkartacağız Türkiyeyi? Daha önce 2018 yılında İstanbul’da ekonomik krizi nasıl aşarız 13 madde halinde acil yapılması gerekenleri bildirdik. O zaman ekonomik krizi hafif olarak atlatacak iken 2020 yılında geldiğimiz nokta ekonomik buhrandır. Kriz falan yok, bulunduğumuz durum ekonomik buhrandır, kabul etmemiz lazım.”

Bu İktidarın Gitmesi Lazım

“10 milyon işsizimiz var. Bakın bu yıl üniversiteler mezun verecekler. 500 bin gencimiz mezun olacak. 100 bini iş buldu diyelim, kalan 400 bin nerede iş bulacak? 5-10 yıldır üniversiteyi bitirdiği halde hala babasının, annesinin eline bakan var. Yeni yatırım mı var? Hayır yok. Yurt dışından yatırım mı geliyor? Hayır yok. Borçta bulamıyoruz. Bu ülkeyi seviyorsak, insanımızı seviyorsak, bu ülkedeki insanlar daha büyük yükler altına girmesi istiyorsak bu iktidarın gitmesi lazım.”

Siyasetçiler Halka Doğruları Söylemeli

Fransa için yapılan boykot çağrısı için sorulan soruya şu şekilde yanıt verdi;

“Sayın Erdoğan Fransa’nın bize boykot uyguladığını düşünmüş, oysa bize boykot uygulayan ülkeler Mısır ve Suudi Arabistan”. Ali Babacan’ın açıklamasına atıfta bulunarak “Bunlar Çocukça” dedi. Geçmişte de benzer durumlarda alınan boykot kararlarını hatırlatarak boykotun çözüm olmadığını ifade etti ve ekledi; “Siyasetçiler halka doğruları söylemeli ve asla yapamayacaklarını söylememeli, aksi durumda şimdi olduğu gibi boşa düşerler” dedi.