Dolar 34,2400
Euro 37,0704
Altın 3.017,50
BİST 8.919,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Öykü Semra Yardım Kampanyası

Öykü Semra Yardım Kampanyası
3 Aralık 2020 15:22

SMA Tip 1 hastası minik Öykü Semra‘nın gen terapisi alabilmesi için sayılı günü kaldı. En geç yıl sonuna kadar tedaviye başlanamazsa tedavi şansını kaybedecek. Tedavi masrafının %57’si toplandı. Kalan miktar için yardımlarınıza ihtiyacı var.

Hatay Altınözlü HASAN-SÜHAL ELMALICA çiftinin çocukları Öykü Semra Elmalıca SMA TİP 1 hastası. Öykü bebeğin hayata tutunabilmesi için tedavi olması gerekiyor ve bunun için zamana karşı yarışıyor.

Minik Öykü amansız hastalık nedeniyle 2 yaşında olmasına rağmen yürüyemiyor, desteksiz oturamıyor, yemek yerken sadece püre kıvamında beslenebiliyor. Eğer bu hastalık tedavi edilmezse zamanla kas kaybı artarak maalesef ölümle sonuçlanıyor.

SMA Tip 1 hastası minik Öykü Semra‘nın gen terapisi alabilmesi için sayılı günü kaldı. Amerika’da 2 yaşına kadar uygulanan tedavi için maalesef vakti dolan minik Öykü’nün son umudu Macaristan’da yapılacak tedavi. Onun içinde doktorları en geç yıl sonuna kadar tedaviye başlanması gerektiğini söylüyorlar. Şu ana kadar yapılan yardım kampanyaları oldukça pahalı olan tedaviyi karşılamaya yetmiyor. Son bir umutla yardımseverleri destek olmaya davet eden aile, minik kızlarını yaşatabilmek için sonuna kadar savaşmaya kararlı.

Tüm baroların duyuru panolarında yardım çağrıları yayınlandı

Ankara Barosu üyesi Av. Mahmut Elmalıca’nın yeğeni olan minik Öykü için Baroların duyuru panolarında yardım çağrıları yayınlandı, sosyal medyada yardım kampanyaları düzenlendi, haberlere konu oldu. Tüm çabalara rağmen şu ana kadar, tedavi masrafının sadece %57’si toplanabildi. Eğer kısa süre içinde kalan para toplanamazsa artık yapılabilecek bir şey kalmayacak.

Sadece 1 ay vakti kaldı!

SMA Tip 1 hastası minik Öykü Semra‘nın gen terapisi alabilmesi için sayılı günü kaldı. En geç yıl sonuna kadar tedaviye başlanamazsa hayatını kaybedecek. Şu ana kadar 2 milyon 132 bin EURO tutan tedavi masrafının %57’si toplanabildi. Kalan miktar için yardımlarınıza ihtiyacı var.

Amerika’da 2 yaşına kadar uygulanan tedavi için maalesef vakti dolan minik Öykü’nün son umudu Macaristan’da yapılacak tedavi. Onun için de en geç yıl sonuna kadar tedaviye başlanması gerekli. Macaristan, aileye 13 kiloyu geçmemesi şartıyla yıl sonuna kadar tedaviye kabul edebileceğini bildirdi. Böylece minik Öykü için 1 aylık yeni bir umut doğdu. 

İnternette açtıkları sosyal medya hesapları ile yardımseverlere ulaşmaya çalışan aile içinde bulundukları durumu tüm detayları ile paylaşıyorlar. Öykü Semra’nın durumu hakında bilgi almak ve destek olmak isteyenler sosyal medya hesaplarından gerekli bilgileri edinebilirler.

https://www.instagram.com/dreamofoyku/
ETİKETLER: